Херсонським поліцейським пишуть подяки

Кабінет міністрів України затвердив Порядок проведення оцінки рівня довіри населення до Національної поліції.

Що конкретно будуть досліджувати? Рівень задоволення потреби населення в поліцейських послугах та процеси, що відбуваються в системі Національної поліції, та характеристики і результати її діяльності.

Хто саме подібне дослідження буде проводити? Національна поліція України через тендер укладе договір із незалежною соціологічною службою. Виявляти рівень довіри будуть на загальнодержавному рівні не рідше одного разу на рік. Що ж стосується досліджень на місцях, то проводити їх будуть в разі потреби.

Усі отримані результати правоохоронці будуть вивчати і враховувати в своїй подальшій роботі.

Як бачимо, окремо в кожній області не будуть вивчати, чи довіряють люди правоохоронцям, чи ні. Проте херсонські поліцейські намагаються самостійно це відстежувати.

Як нам розказали у прес-службі патрульної поліції Херсона, офіційних подяк від громадян на адресу управління не надходило. Проте громадяни постійно дякують співробітникам, коли стикаються з їхньою роботою.

А от до ГУНП у Херсонській області офіційні подяки писали. Як нам розповіли у прес-службі відомства, за минулий рік громадяни надіслали 10 таких листів. Проте частіше свою вдячність люди висловлюють на словах. І роблять це не лише стосовно прямих обов'язків співробітників поліції.

Дуже часто, наприклад, дякує керівництво шкіл вибухотехнікам за цікавий урок для дітей. А нещодавно в області молодий дільничний інспектор допоміг старенькій бабусі відремонтувати дах будинку та нарубати дров.

Також про зростання довіри до правоохоронців говорить і той факт, що люди стали частіше повідомляти на 102 про злочини. Бо громадяни вірять, що поліція їм допоможе. Кожне подібне повідомлення обов'язково вноситься до журналу єдиного обліку та ретельно перевіряється.

Олена ПІМЕНОВА

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон