Секрети херсонських сніговиків

Цього року природа балує Херсон снігом. Цьому не дуже радіють комунальні служби та багато дорослих. А от діти із задоволенням бавляться в сніжки, катаються на санчатах. І, звичайно, ліплять сніговиків.

І нехай календар показує вже весну: доки на вулиці є сніг – з ним можна щось робити!

Майстрування сніговика - це особливий, чарівний процес, який об'єднує людей різного віку і змушує дорослих повернутися на мить в дитинство.

Ці витвори снігового мистецтва бувають різні. Бувають простенькі - з носами-морквинами, вуглинками чи ґудзиками очей і паличками замість рук.

А бувають справжніми шедеврами! Ось 3 березня на Площі Свободи двоє хлопців-студентів спорудили із залишків снігу скульптуру хлопця та дівчини, які зливаються у пристрасному поцілунку.

Олексій, один із авторів снігової скульптури, сказав, що назви це творіння ще немає. Тому запропонував назвати його просто «8 березня».

За прогнозом погоди, найближчим часом у Херсоні будуть триматись морози, тому є шанс, що скульптура проживе хоча б кілька днів.

А чи знали ви, що є певні секрети виготовлення сніговичка? Отже, записуйте:

Секрет 1. Сніг буде ліпитись найкраще при температурі від -1 до +1. Руками ліпимо невелику кульку зі снігу і починаємо його катати по сніжному покриву в різних напрямках, поки не вийде великий круглий ком. І встановлюємо на те місце, де плануємо виліпити свого сніговика. Потім катаємо ще дві кулі, але менші за розміром. Ставимо кулі один на одного, від більшого до меншого.

Секрет 2. Аби у нашого сніговита біли ідеальні форми, всі зайві виступи на кулях прибираємо руками, одягненими в рукавички.

Секрет 3. Щоб сніговик не розпався на частини, варто в верхній шар вбити рівну палицю, вона повинна пройти через всі три кулі.

Секрет 4. Зробіть сніговику шапку, використовуючи відро, для носа підійде морквина, ґудзики можна зробити з камінчиків. Дітвору дуже порадує розмальовування сніговика. Для цього підійде звичайна гуаш.

Секрет 5. Щоб сніговик простояв довго, зробіть його крижаним. Окропіть своє творіння водою, використовуючи віник або пульверизатор. Коли крапельки застигнуть, повторіть процедуру ще разів зо 3. На наступний день, після морозної ночі, візьміть відро холодної води і полийте вашого сніговита. На морозі він швидко криється кригою.

Олена ПІМЕНОВА

P.S. До речі, кілька років тому в Японії був зліплений найвищий сніговик в світі - висотою майже 30 метрів!

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон