Андрій Гордєєв: Ми формуємо людяне суспільство

Про це сьогодні, 21 лютого, заявив голова Херсонської ОДА Андрій Гордєєв уклавши Меморандум про співпрацю з міськими радами міст обласного значення та районними державним адміністраціями щодо формування мережі інклюзивно-ресурсних центрів.

«Цей Меморандум підтверджує нашу готовність до створення інклюзивно-ресурсних центрів в школах Херсонської області. Так ми крок за кроком формуємо людяне суспільство, яке здатне реагувати та допомагати дітям з особливим потребами.

Ми маємо зробити так, щоб вони відчували себе повноправними членами суспільства і навчалися разом з іншими дітьми», - проінформував голова облдержадміністрації Андрій Гордєєв.

До розвитку інклюзивної освіти долучилися Херсон, Каховка, Нова Каховка та Білозерський, Бериславський, Генічеський, Голопристанський, Новотроїцький, Олешківський райони Херсонщини.

Враховуючи те, що вже з 01 вересня 2018 року подібні Центри мають запрацювати по всій країні, Благодійний фонд Порошенка разом із Міністерством регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ розробив типові проекти інклюзивно-ресурсних центрів, які допоможуть у стислі терміни відкрити такі заклади.

Їх створення відбувається в рамках укладеного у минулому році (22 листопада 2017 року) Меморандуму про співпрацю між Херсонською обласною державною адміністрацією та Всеукраїнською благодійною організацією «Благодійний фонд Порошенка», який очолює Марина Порошенко, у рамках національного проекту Фонду «Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації».

Реалізовуватись такі Центри будуть шляхом співфінансування, а саме державною та освітньою субвенцією, коштами засновника та благодійними внесками. Щодо розташування ІРЦ, органи місцевого самоврядування мають змогу самостійно шукати приміщення під їх облаштування. Проте існує одна умова: їх загальна площа має бути не менше 50 м2.

Окрім того, для їх зведення потрібна певна кількість дитячого населення: від 7 тисяч осіб у районах, та від 12 тисяч осіб у містах. Усього в області має запрацювати ІРЦ у 9-ти районах.

Елеонора ГУСЬКОВА

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон