У Генічеському районі пройдуть урочистості кримських татар

Завтра, 21 лютого, у Генічеському районі розпочнуться урочисті заходи з нагоди 100-ї річниці пам'яті кримськотатарського політичного і державного діяча Нома́на Челебіджіха́на

Протягом лютого в загальноосвітніх навчальних закладах району та у Генічеському районному краєзнавчому музеї відбудуться виставки та експозиції, літературні читання й уроки патріотизму, зокрема 20 – 23 лютого плануються наступні заходи:

- урок-пам'яті до дня трагічної гибелі Номана Челебіджихана – Риковська школа естетичного виховання;

- тематична виставка «Твердиня почуттів та ніжність серця» у Генічеському краєзнавчому музеї та «Я поклявся, я дав слово за народ свій вмерти» у районній центральній бібліотеці.

21 лютого 2018 р. о 14.00 у будинку культури села Щасливцеве – захід-пам'яті «Минуле завжди повертається у майбутнє». Далі - показові виступи з національної кримськотатарської боротьби «Куреш».

23 лютого 2018 р. о 12.00 смт Новоолексіївка загальноосвітня школа №1 - захід - пам'ять «Народе мій, для тебе я жив».

23 лютого 2018 р. смт. Рикове –в загальноосвітній школі в смт. Партизани - презентації проекту «Славетний син свого народу».

За довідковою інформацією звертайтеся: 099-01-38-836

Заступник голови Генічеської РДА Гульнара Бєкірова

P.S. Нома́н Челебіджіха́н був серед організаторів першого Курултаю та очільником уряду проголошеної в 1917 році Кримської народної республіки.

Також Челебі Челебієв (це друге ім'я кримськотатарського лідера, яке вказувалося в офіційних документах) був першим муфтієм - найвищою духовною особою у мусульман, в Криму, Литві, Польщі та Білорусі.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон