У Херсоні "під сокиру" пішли заборонені знаряддя лову

На базі управління "Херсонрибоохорони" під наглядом комісії, сформованої з працівників інших природоохоронних органів, знищили вилучені протягом останніх тижнів браконьєрські сітки.

Їх просто порубали, а залишки відправили на утилізацію. Утім, вражає інше. Тими сітками можна було перекрити загалом 14,6 кілометра водойм, а русло Дніпро біля Херсона - навіть кілька разів.

І дивного в цьому нічого немає: адже браконьєри в регіоні помітно активізувалися. Боротися з ними майже нікому, оскільки те ж саме управління "Херсонрибоохорони" укомплектоване тільки на 44 відсотки (мало хто хоче працювати й ризикувати за мізерну платню).

А рибний патруль тут уже впродовж двох років не можуть створити, попри всі обіцянки чиновників Держрибагентства України.

От і розкошують браконьєри на річках та озерах у пониззі Дніпра: вряди-годи їх ганяють лише активісти громадських організацій та водна поліція.

"Голос України"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон