Херсонський театр вже розпочав роботу над українсько-шведським проектом

У ХОАМДТ ім. Миколи Куліша вже розпочались перші репетиції майбутньої казки «Малюк і Карлсон».

Режисер вистави – Катерина Слажнєва розповіла, що одним із головних завдань майбутньої прем’єри є здолати стереотипне сприйняття цієї відомої всім казки. Адже люди старшого покоління знають мультфільм, але далеко не кожен читав оригінал – історію створену шведською письменницею Астрід Ліндгрен.

Прем’єра вистави планується 1-го квітня цього року. Команда працює над інтерактивною казкою зі шведським колоритом, яка буде наскрізно пронизана відомими сучасними піснями. Режисер зізналась: «Всі звикли, що історія розпочинається з Фрекен Бок. Якби це ставити раніше, то було б всім зрозуміло, бо всі знали мультфільм. Однак, зараз у дітей вже інші герої: свинка Пепа, фіксики тощо. Тому нам необхідно познайомити дітей з Карлсоном».

Ідея українсько-шведського проекту виникла ще влітку. Почесний консул Швеції в Каховці Карл Стурен зацікавився постановкою та обіцяв свою підтримку.
09022018 2 teatr

Наразі, творча команда активно працює над створенням нової казки, яка згодом буде презентована не тільки у Херсоні, а й у Швеції.

«Звісно, складно було упорядкувати цю величезну історію, що складається з двох частин, у одну невелику п’єсу. Зрозуміло, що будуть і впізнавані моменти, однак ми насичуємо її гумором, піснями і новим баченням. Повинно бути цікаво і батькам, і дітям. Я завжди враховую, що діти наразі дуже розвинуті, тому тримати їх увагу не так легко, але ми намагаємось робити все, щоб долучити маленьких глядачів до театру», - доповнила режисер пані Катерина.

Тож, у маленьких і великих херсонців, незабаром з’явиться нагода поринути в атмосферу казки і зустріти там Карлсона, який будучи бешкетником віднайшов справжню родину.

Еліза СОЛОДКА

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон