Відомий заповідник на Херсонщині навчатиме гідів

Додаткову можливість підзаробити отримали дорослі та навіть старшокласники із селища Асканія-Нова на Херсонщині.

Однойменний заповідник запросив усіх охочих із базовою середньою освітою пройти курси екскурсоводів, які відкриваються з лютого по травень цього року.

Для них уже приготували аудиторію на сімдесят місць із усім необхідним обладнанням, кваліфікованих лекторів з числа тутешніх науковців та надали доступ до виставок тварин і рослин.

Додаткові гіди знадобляться, адже кількість відвідувачів Асканії-Нова постійно зростає навіть у міжсезоння, і вже перевищила сотню тисяч гостей на рік. Тож штатним екскурсоводам важкувато впоратися із таким напливом.

А крім того, тут сподіваються, що слухачі курсів і самі зможуть більше дізнатися про заповідник, навчитися поважати й цінувати все живе, в тому числі унікальний рослинний і тваринний світ цілинного степу.

Стануть вони в майбутньому екскурсоводами чи ні - ще невідомо. А от браконьєрствувати або чинити акти вандалізму в заповіднику їм уже точно на думку не спаде.

"Голос України"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон