Херсонський театр потребує старих килимів

Із вкрай незвичним проханням звернулася до своїх глядачів адміністрація Херсонського обласного академічного музично-драматичного театру імені Миколи Куліша.

Через соціальні мережі театр закликав городян подарувати... старі непотрібні килими. Звісно, не для того, аби прикрасити ложі чи партер для публіки. Килими знадобилися як декорації до незвичайного спектаклю, прем'єра якого має відбутися у серпні нинішнього року.

Вистава є цілком «інтернаціональна». Його ставить трупа Луганського українського театру, який з початком війни на сході переїхав до не підконтрольного російським найманцям Сєвєродонецька. Постановником буде режисер Паневежиського театру (Литва) Лінас Зайкаускас, а ставити він збирається п'єсу «Лавина» турецького драматурга Тунджера Джюндженоглу.

Це твір про життя мешканців гірського селища, якому постійно загрожує схід лавин, і вони змушені постійно жити в їх «тіні» - навіть говорити пошепки. Тому й килими режисеру знадобилися як частина декорації - за задумом Лінаса Зайкаускаса, вони мають прикрашати скромну будівлю, де оселилися персонажі п'єси.

Що ж до херсонських колег, то вони рішуче налаштовані забезпечити акторам і режисерам режим найбільшого сприяння. Генеральний директор Херсонського облмуздрамтеатру Олександр Книга розповів власкору «Голосу України», що автору «Лавини» Тунджеру Джюндженоглу вже надіслали запрошення на щорічний міжнародний фестиваль «Мельпомена Таврії»-2018, що відбуватиметься у Херсоні.

А що стосується килимів, то Олександр Андрійович не бачить і з ними жодних проблем. Каже, якщо потрібної кількості земляки не принесуть, театральні художники ці вироби просто... намалюють на тканині у східному стилі. А з їх уміннями килими вийдуть зовсім як справжні: з глядацького залу не розрізнити буде.

"Голос України"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон