На Херсонщині геліостанція потіснила звалища

Будівництво сонячних електростанцій, розпочате в Бериславі, призвело до зникнення стихійних звалищ на цих ділянках, що за межами міста.

«Кожної весни ми з працівниками міської ради виходили прибирати ці звалища. А тепер просто щастя: територія огороджена, перша ділянка із сонячною електростанцією ось-ось має стати до ладу і можна братися за другу, а потім третю. Там дуже красиво: висаджені дерева, міцна огорожа, все чисто. Ще й за оренду землі місто отримує непогані гроші», - коментує мер Берислава Олександр Шаповалов.

Земельні ділянки в північно-східній частині міста під розміщення фотоелектричних сонячних електростанцій компанії «Тавань Солар» передані міськрадою в оренду навесні минулого року. Ця територія раніше належала, зокрема, Бериславському машзаводу і колишньому радгоспу. Запланована потужність нової електростанції - 15 МВт. Інвестори пообіцяли бериславцам щонайменше 25 нових постійних робочих місць.

Херсонщина, найпівденніша область України після анексованого Криму, має великі перспективи щодо розвитку сонячної енергетики. Окрім клімату, сприяє цьому й те, що в регіоні багато рівнинних земель несільськогосподарського призначення.

Василь ПІДДУБНЯК
Сільські Вісті

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон