Де на Херсонщині крадуть електроенергію

Працівники «Херсонобленерго» склали рейтинг крадіїв електроенергії за 2017 рік

За інформацією підприємства на сайті ksoe.com.ua, протягом минулого року були виявлені майже три тисячі таких фактів на суму понад 33 мільйони гривень.

Нечесні користувачі електроенергії вдаються до будь-яких дармових способів економії та ухиляються від сплати за реально використані кіловати. Проте, як стверджують на підприємстві, фахівці енергетичної компанії знають про маніпуляції зловмисників і нагадують, що сума штрафів за крадіжку електроенергії вражаюча.

За результатами рейдових перевірок у 2017 році так званий рейтинг порушників очолили споживачі Херсона та Білозерського району, які найбільше вдаються до хитрощів із електроенергією та засобами обліку. Енергетикам під час перевірок удалося виявити 773 факти та скласти акти про Порушення користування електричною енергією, за якими нарахування склали майже 20 мільйонів гривень.

На другому місці «рейтингу» – мешканці Каховського та Горностаївського районів, де під час планових перевірок енергетики склали 294 акти на суму понад 6 мільйонів гривень.

Немало «відмотували» кіловатів і в Новій Каховці та Бериславському районі. Громадяни завдали шкоди на 1,7 мільйона гривень.

А корисливим споживачам із Олешківського району доведеться відшкодувати 1,5 мільйона гривень. Мешканцям Генічеського району – трохи більше одного мільйона гривень, Голопристанського – 611 тисяч гривень, Високопільського району – 591 тисячу, Чаплинського – 578 тисяч.

За виявленими фактами розкрадання електроенергії відкрили 37 кримінальних проваджень. За таке порушення передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до трьох років, повідомляє сайт ksoe.com.ua.

Як «Гривна» уточнила в інформаційно-консультаційному центрі, справи порушено у відношенні злісних порушників. Наприклад, таких, які попадалися на крадіжці електроенергії неодноразово та в особливо великих розмірів.

"Гривна. Новий формат"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон