Херсонська «Полонія» на «Острові Різдва»

Херсонське обласне товариство поляків «Полонія» в якості почесних гостей взяло участь в гала-концерті 11-го міського християнського фестивалю «Острів Різдва», який 12 січня відбувся в Херсонському академічному музично-драматичному театрі ім.Куліша.

Хоровий ансамбль «Полонії» в холі театру виступив із яскравою музичною програмою, основу якої склали польські колядки та різдвяні пісні, які були майстерно виконані представниками громади польською мовою.

Голова Херсонського обласного товариства поляків «Полонія» пані Розалія Липинська відзначила, що «...Фестиваль подарував херсонцям справжнє Різдвяне свято. Поляки католицького віросповідання святкують Різдво за григоріанським календарем, однак головне, що всі ми християни і дійсно як говорять священики, немає двох святкувань Різдва, а є дві дати святкування, є певні обрядові відмінності, інші речі, проте вони не змінюють суті - всі ми походимо з одного духовного джерела, всі ми християни».


«Острів Різдва» є єдиним дитячим християнським фестивалем Херсонщини. Ініціатором його проведення є протоієрей Свято-Касперовського храму Іван Гордієнко. Фестиваль відбувся з благословення архієпископа Херсонського і Таврійського Іоанна.

Тетяна САФОНОВА

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон