Голова Херсонської облради заспокоїв американського філантропа

Сьогодні, 11 січня, голова Херсонської обласної ради Владислав Мангер зустрівся з американським філантропом Джимом Кінгом.

Приводом для зустрічі послужила зацікавленість американського гостя в тому, чи має намір обласна рада і надалі підтримувати Дитячий будинок інтернатного типу «Радість».

Дитячий будинок "Радість" відкрився в Каховці ще в 2005 році. Значну роль в його створенні зіграв саме Джим Кінг. Він виділив значну частину грошей, необхідну на капітальний ремонт будівлі колишнього дитсадка, покупку меблів і всього необхідно, щоб прийняти дітей, які залишилися без батьківського піклування.

Пізніше дитбудинок перейшов у підпорядкування Херсонської обласної ради, і залишається там до цього дня. Однак останнім часом заговорили про приєднання інтернату «Радість» до новостворюваного Таврійського навчально-реабілітаційного центру в рамках проекту Департаменту науки і освіти ОДА. З'явилося хвилювання, що діти з «Радості» перестануть отримувати належне фінансування і увагу з боку влади.

Однак позиція Владислава Мангера заспокоїла американця: «Якими б не були нові реформи, ми не залишимо дитячий будинок без опіки. Я сам ріс сиротою, тому дуже добре знаю, що відчувають такі діти. Ми, депутати обласної ради, щодо дитячих будинків і притулків, не приймемо жодного рішення, не пропустивши його через серце», – сказав Мангер.

Також керівник обласної ради звернув увагу присутніх на зустрічі, що контроль за фінансуванням і можливою реорганізацією буде перебувати під контролем депутатів обласної ради. І подякував Джиму Кінгу за його турботу і величезну допомогу дітям-сиротам.

У свою чергу, філантроп зазначив: «Я радий чути, що ви повністю поділяєте мої бачення того, як повинен і надалі функціонувати цей дитячий будинок. Ви завжди можете розраховувати на мою допомогу і підтримку. Так, у нас американські паспорти, але на наших серцях стоять штампи України».

Херсонська обласна рада

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон