На Херсонщині браконьєри геть розперезалися

Аномально тепла зима без льодоставу стимулює активність браконьєрів на Херсонщині — вони навіть у зимові свята не відпочивають.

Так, співробітники поліції, котрі разом із громадськими активістами обстежували річки Рвач та Бакай у пониззі Дніпра, виявили понад 560 пасток на раків із просто неймовірною кількістю самих раків — понад двадцять тисяч особин! Їх повернули у природне середовище, а пастки спалили.

Того ж дня рибоохоронний патруль на Азовському морі під Генічеськом затримав місцевого жителя на човні «Скорпіон», котрий стометровою сіткою виловив цілу партію камбали та бичка, заподіявши довкіллю шкоди на 25 тисяч гривень.

На нього склали протокол, та нелегальні рибалки не надто цього побоюються: через завантаженість місцевих судів покарання за браконьєрство може й не бути.

Приміром, днями Генічеський райсуд закрив дев'ять адміністративних справ на браконьєрів, мотивуючи це завершенням відведеного законом терміну для їх розгляду. Тим часом кожен із них завдав своїми діями збитків на суму від двох до дванадцяти тисяч гривень.

"Голос України"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон