«ОПОРА» оцінила проведення ЗНО у Херсонській області

Координатор громадського спостереження громадської організації «ОПОРА» за ЗНО у Херсонській області Ярослав Терешко та учасниця моніторингу Тетяна Маркова сьогодні провели прес-конференцію, у ході якої були озвучені підсумки цьогорічного оцінювання.

Спостерігачі за ЗНО проводили моніторинг не тільки в Херсоні, а й у Цюрупинську, Каховці та в Новій Каховці.

Практично в кожному пункті був свій спостерігач.

Представники громадської організації зазначили, що цього року тестування пройшло набагато краще, ніж попередні.

Але були озвучені і негативні моменти. За словами активістів громадської організації «ОПОРА», інструктори ЗНО приходили на роботу в «неадекватному» стані. На питання журналістів під впливом чого саме були інструктори, громадські спостерігачі не зазначили.

Також використовувалися «неформатні» земляні металошукачі. Вони реагували на метал дуже шумно і фіксували не тільки мобільні пристрої, але і пірсинг, заколки, монети і навіть фольгу. Згодом у більшості пунктів здачі ЗНО їх замінили на спеціальні шукачі, на кшталт аеропортних.

Також були введені технічні перерви для перевірки абітурієнтів металошукачем. Перерва не впливає на час відведений для написання тесту.

Ярослав Терешко зазначив, що деякі інструктори ставилися до своєї роботи халатно і не дуже хотіли виконувати свої обов'язки. Абітурієнти спізнювалися, плутали дати тестування та місце їх проведення.

Траплялись випадки неявки через ДТП, хвороби та інші причини. Але після складення акту, абітурієнт отримує право на складання додаткової сесії.

Петро Вялков

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон