Олександр Співаковський про підсумки року: «Мені особисто не соромно за ту роботу, що ми проводили в 2017-му…»

Народний депутат України Олександр Співаковський взяв участь у спільній прес-конференції за підсумками 2017 року,що відбулася вчора, 26 грудня, у Херсонський обласній державній адміністрації.

Підсумовуючи рік, що вже минає, нардеп одразу зазначив, що йому особисто не соромно за результати командної роботи. «Звісно, можна по-різному оцінювати діяльність влади, діяльність народних депутатів України, але мені особисто не соромно за ту роботу, яку ми проводили в 2017 році», – сказав він.

Зокрема, серед головних досягнень у своїй законотворчій роботі він назвав прийняття базового Закону «Про освіту», який відкрив нові перспективи для української освіти, та законодавчу підтримку технікумів та коледжів, завдяки чому вдалося зберегти цю важливу освітню ланку.

А на місцевому рівні, на думку політика, важливим досягненням стало те, що різним гілкам влади вдалося протягом року «бути єдиними і забезпечити спільну роботу» заради подальшого розвитку регіону.

Саме завдяки цій єдності кошти, які виділялися з державних фондів, були використані максимально ефективно. Понад 20 млн.гривень були розподілені переважно на добудову та модернізацію дитячих садочків, шкіл, бібліотек, спортивних майданчиків тощо.

На думку Олександра Співаковського, створення комфортного середовища для молоді сьогодні взагалі має стати пріоритетною турботою влади на всіх рівнях, оскільки саме від молоді залежатиме майбутнє територій.

Він нагадав, що Херсонщина першою в Україні впровадила унікальну регіональну програму підтримки людського капіталу, розраховану на перспективу. І цього року вже маємо перші результаті — близько 400 випускників навчаються зараз за регіональним замовленням у вищих навчальних закладах регіону.

«Останні два роки понад 70% випускників залишали Херсонську область. Ми зробили цю програму, і от вже 386 молодих людей, в тому числі учасники АТО, отримали фінансування на навчання у вишах регіону. Вважаю це великим досягненням, тому ми будемо масштабувати цей досвід по Україні», – повідомив О.Співаковський.

З підтримкою освітніх закладів пов'язані плани народного депутата і на прийдешній рік. Зокрема, вже зроблені певні кроки по переведенню в Херсон одного з медичних вишів Сходу, а також щодо будівництва на території Херсонського держуніверситету плавального басейну тощо.

«Головна мета одна — створення середовища, в якому буде комфортно молоді. Цю філософську концепцію ми нашою командою зараз і проводимо в життя. Бо є розуміння того: чим більше дітей тут буде залишатися, тим більш успішною і багатою буде Херсонщина», – підкреслив О.Співаковський.

У підсумковій прес-конференції також взяли участь голова Херсонської обласної державної адміністрації Андрій Гордєєв та його заступники.

Прес-служба народного депутата Олександра Співаковського

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон