Херсонська "Школа плавання" Андрія Путілова розширює можливості

Відомий на Херсонщині соціальний проект Андрія Путілова «Школа плавання» розширює можливості - тепер його вихованці зустрічаються не лише влітку...

Напередодні новорічних свят діти, яких навчили плавати в Гідропарку, категорійні діти, учні НВК №8, а також маленькі мешканці Карабельного району Херсона, побували в денс-клубі «Аміго». Новорічна дискотека з Дідом Морозом – малеча повеселилася від душі.

Привітати юних херсонців з улюбленим святом Андрій Путілов прибув особисто: "Якщо чесно, ми не могли залишити без уваги дітей зі «Школи плавання», адже всі вже так звикли до цього проекту. Тож подумали - якщо активні маленькі херсонці збираються влітку, щоб навчитися бути на «ти» з водою, то чому б їм не збиратися і взимку, вже щоб відпочити? Знаєте, дійсно чужих дітей не буває, впевнений, ми маємо робити все, аби в них було щасливе дитинство, а ще – щоб покоління росло спортивним і сильним", - зазначив Андрій Путілов.

Дитяча дискотека в «Аміго» відбулася перед самим стартом шкільних канікул, задавши настрій малечі на всі свята. Також кожен учасник заходу отримав солодкий подарунок.

«Школа плавання" Андрія Путілова - унікальний соціальний проект, який успішно існує в Херсоні вже 9 років поспіль. Тоді, у 2008 році, він розпочався з набору групи з декількох десятків дітей у херсонському Гідропарку, яких взялися навчати плаванню спеціально запрошені досвідчені інструктори. Це було абсолютно нове не лише для нашого обласного центру, а й України – досі ніхто не організував безкоштовні курси з оволодіння навиками поводження не воді.

За час існування соціальної ініціативи плавати навчилися тисячі дітей. Цьогоріч же херсонська «Школа плавання» побила власний рекорд – її відвідали понад 600 хлопчаків і дівчат від 6 до 12 років. З Ольгою Логіновою ми спілкуємося, доки її шестирічний правнук Михайлик, вбраний у костюм мушкетера, весело танцює в компанії інших дітей та Діда Мороза.

Цього літа інструкторам «Школи плавання» літня жінка запам'яталася тим, що майже кожен день приводила правнука до Гідропарку. Михайлик не просто не вмів плавати, а боявся води, категорично відмовляючись бодай зайти в річку.

Але професіонали свою справу знають: вже за кілька занять хлопчик і думати забув про свої страхи, ну а до закриття школи плавання вже вмів впевнено триматися на воді. Його прабабуся не приховує емоцій: «Це ж треба, навчився плавати, ще й багатьох друзів тут знайшов.

А ще велике значення має те, що «Школа плавання» така доступна, бо наш Михайлик ходить і на танці, і на гімнастику, все це дуже недешево. А от плавати навчили безкоштовно. Вдячна Андрію Путілову, велику справу він робить, - зазначила Ольга Логінова.

«Школа плавання» - лише один із постійних проектів, який реалізовує Андрій Путілов разом зі своєю командою. Приміром, вчитель НВК №8 Херсона Оксана Гладка, яка на запрошення привела на новорічну дискотеку свій клас, розповіла, що в їхній школі Андрій Путілов частий гість, до Нового року дарує подарунки, допомагає в організації різноманітних свят, в технічному оснащенні класів.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон