Демонстрація фільму «Кіборги» на Херсонщині зібрала рекордну кількість глядачів

З 7 грудня на екрани кінотеатрів України вийшов фільм Ахтема Сеїтаблаєва «Кіборги» про захисників Донецького аеропорту, який в українському прокаті зібрав близько 16 мільйонів гривень.

Сьогодні, 26 грудня, в ККЗ «Ювілейний» відбувся незвичайний показ фільму «Кіборги», який організувала Херсонська облдержадміністрація, запросивши з області кіборгів, учасників бойових дій, волонтерів, членів сімей загиблих.

З усіх районів області приїхали бажаючі подивитися стрічку та було продано понад 1000 квитків

Український актор та режисер військової драми Ахтем Сеїтаблаєв розповів, що в цілому бюджет фільму Кіборги склав 47 мільйонів 263 тисячі гривень. Також зазначив, що це перший фільм про сучасну війну, але сподівається, що будуть більш масштабні стрічки на цю тему.

Кожен, хто подивився «Кіборгів», відчув потрясіння. Минуло занадто мало часу з літа 2014 року, коли захисники ДАП отримали своє прізвисько «кіборги», занадто ще все живе в пам'яті. Але йде війна, на якій гинуть кращі люди, і фільм ще раз змушує нас, навіть не зрозуміти це, а відчути.

Стрічка розповідає про боротьбу українських бійців за Донецький аеропорт у вересні 2014 року. Головні герої фільму – це збірні образи, списані з реальних "кіборгів", серед яких були як кадрові українські військові, так і представники добровольчих батальйонів. Головні ролі виконали Макар Тихомиров, Андрій Ісаєнко, Віктор Жданов, Роман Ясіновський.

Режисер стрічки зауважив, що, звичайно, зйомки проходили не в самому Донецькому аеропорту, а мали дві локації - під Києвом і на військовому аеродромі у Чернігові.

Ахтем Сеїтаблаєв, спілкуючись з глядачами безпосередньо перед показом, подякував бійцям АТО за можливість щоранку обіймати своїх дітей: «Ми присвячуємо фільм кожному бійцю, волонтеру і матері».

У свою чергу, від херсонців режисеру стрічки подарували примірники книги "Хронологія мужності" про наших земляків, які загинули захищаючи Україну від російської агресії .

У кожного з нас є можливість скласти власне враження про фільм, перегляд якого нікого не залишає байдужим. І додамо, що кожні 5 гривень з вартості квитка йде на допомогу сім'ям загиблих в ДАП.

Херсонська ОДА

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон