Андрій Гордєєв: Херсонщина взяла курс на економічний розвиток

Про це, на думку голови Херсонської облдержадміністрації Андрія Гордєєва свідчить той факт, що вчора, 22 грудня, без особливих перешкод,депутати облради майже одноголосно затвердили бюджет на 2018 рік у сумі понад 6 млрд. грн.

І в цьому велика заслуга Департаменту фінансів Херсонської обласної державної адміністрації та постійно діючої комісії з питань бюджету та фінансів Херсонської обласної ради, які попередньо провели копітку роботу з формування обласного бюджету.

Після детального опрацювання розподілу видатків обласного бюджету на 2018 рік та досягнення консенсусу в суперечливих питаннях проект обласного бюджету було винесено на розгляд ХVІ сесії Херсонської обласної ради.

Так, у головному фінансовому документі області передбачено «прямий бюджетний рядок» субвенції з державного бюджету на будівництво шляхопроводу на суму 19 мільйонів гривень. Окрім того, буде виділено близько 20 мільйонів гривень на фінансування обласної програми розвитку зрошення.

Одним з основних пріоритетів державного фінансування залишається відновлення українських доріг. Відтак для Херсонської області з державного дорожнього фонду буде спрямовано місцевим бюджетам у вигляді субвенції на суму 319 мільйонів гривень.

Тому, починаючи з січня, обласна влада разом з представниками депутатських комісій почне розглядати ділянки автомобільних доріг, на які у першу чергу потрібно звернути увагу та почати ремонт.

Особливо це стосується доріг біля морського узбережжя, по яким в курортний період активно пересуваються туристи. Адже якісна дорожня інфраструктура – один з основних аспектів розвитку туризму регіону.

Упевнено кажу: Херсонщина взяла курс на економічний розвиток, - заявив голова Херсонської облдержадміністрації Андрій ГОРДЄЄВ.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон