На Херсонщині рятувальники провели рейд по обігріву житла у зимовий період

Сьогодні, 22 грудня, у с. Велетенське Білозерського району відбувся рейд рятувальників з представниками ЗМІ на предмет безпечного обігріву селян узимку.

Приводом для цього стала сумна історія початку грудня. В одному з одноповерхових будинків виникла пожежа. Її спричинила недбалість жителів однієї з квартир, які грілися, спалюючи домашні речі. Як наслідок – без даху над головою залишилися чотири сім'ї.

Вогонь вдалося відбити від інших будинків, що розташовані у безпосередній близькості. Оперативність і динамічність дій вогнеборців заслуговує на схвалення у ліквідації пожежі.

Однак, коли рейдівці поспілкувалися з сусідами погорільців, депутатами сільської ради, стало очевидним, що у Велетенському як соціально неблагополучні громадяни, так і цілком нормальні, є заручниками 15-річної проблеми села. Тут відсутнє водопостачання. І питання про забір води для пожежних цистерн однозначне – треба їхати за 2 км до річки. А на це витрачається дорогоцінний час.

Питання водозабезпечення поки що не вирішується. Тож, журналісти і рятувальники відправилися вивчати ситуацію, на скільки самі люди обережно і з дотриманням пожежної безпеки у побуті обігрівають свої домівки. Як правило, заходили до будівель з пічним опаленням і використанням електрообігрівальних приладів.

Начальник 2-ї Державної пожежно-рятувальної частини по охороні Білозерського району Сергій Король на кожному об'єкті коментував ситуацію. В одній домівці наголошував господарям на тому, щоб негайно навели лад з електропроводкою, звільнили евакуаційні шляхи з другого поверху на перший.

Інакше – біда не за горами, особливо під час перепадів електроенергії в мережі. Щодо опалення з використанням печі, Сергій Володимировичем чітко роз'яснював правила безпечного користування нею. Йшлося про вчасне очищення димоходів, замазування різного роду тріщин тощо. До речі, на території Білозерського району переважна кількість пожеж і загиблих в них людей скоюється через порушення правил пожежної безпеки при користуванні пічним опаленням. Сюди ж відноситься і отруєння чадним газом.

Напередодні новорічних і різдвяних свят рятувальники закликали жителів с.Велетенського не наражати себе на небезпеку. Бути обережними при користуванні гірляндами, піротехнічними засобами, наглядати за малолітніми дітьми і людьми похилого віку і не зловживати алкоголем.

Слід пам'ятати, що настане день завтра і зустріти його варто живим і бажано здоровим. А ще бажаємо велетенчанам у наступному році бути з водою, бо це – життя.

ГУ ДСНС України у Херсонській області

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон