У Херсоні відкрилася виставка «Птахи і квіти посеред зими»

Ви коли-небудь бачили квіти посеред зими? А дивовижних птахів з яскравим пір'ям, які не відлетіли у теплі краї, а залишилися зимувати у нас?Ні?

Тоді вам обов'язково треба завітати до виставкової зали НСХУ, де сьогодні відбулася презентація мистецького проекту Інни Красновської «Птахи і квіти посеред зими».

Організатором проекту став Херсонський обласний центр народної творчості разом з Каланчакською ОТГ. Адже сама художниця та майстриня Інна Красновська вже 29 років живе в селищі Каланчак, хоча і народилася в Джанкої.

«Птахи і квіти посеред зими» - це не просто виставка, а проект, у якому так добре поєдналися світлі і теплі роботи художниці і чудові вірші її друга, каланчакського поета Анатолія Суганяка. Його надихають саме картини Інни Красновської. І, до речі, ці вірші ви зможете прочитати поряд з картинами художниці. А біля деяких робіт ви знайдете рядки, які написала сама Інна.

Сьогодні на відкритті проекту була присутня директор Департаменту культури, туризму і курортів ХОДА, Заслужений діяч мистецтв України Світлана Думинська: «Інно, ви даруєте нам настрій, ви показуєте найголовніше, що життя прекрасне. У кожному своєму прояві воно таке яскраве, живописне і світле, як ваші роботи. Такі виставки окремих майстрів, окремих районів, окремих наших об'єднаних громад – це дійсно подія. І це дуже правильно, що такі виставки відбуваються саме в обласному центрі, у Херсоні, для того, щоб жителі міста бачили, яка вона Херсонщина, і хотіли відкривати її для себе».

Звернувся до всіх присутніх поціновувачів мистецтва і організатор виставки, виконуючий обов'язки директора Херсонського обласного центра народної творчості Капелюшник Володимир Володимирович: «Нам по-новому доводиться переглядати свою діяльність, щоб це було цікаво й актуально. Основна наша задача – це популяризація та збереження наших народних традицій. У нас є ще одна не менш головна задача. Кожен херсонець не може доїхати в певну мистецьку точку нашого великого Херсонського краю, тому ми запропонували провести спільно такий проект «Мистецтво однієї громади або мистецтво рідного краю» у нас - в обласному центрі. Сьогодні вперше з Каланчакською територіальною громадою ми реалізували цю ідею. Велике спасибі Інні Красновській за співпрацю, за цей чудовий настрій!».

«Якщо ми будемо створювати красу навколо себе, якщо наш Каланчак, наш Херсон, наша Херсонщина буде квітнути, якщо наші люди будуть усі щасливі та здорові, то безмежна радість буде охоплювати кожного! Я дуже вдячна Херсонському обласному центру народної творчості за цей проект, до якого ми йшли разом 28 років. Це, дійсно, результат командної роботи», - сказала Інна Красновська.

Мабуть, не має жодної людини, яку б роботи художниці залишили б байдужою. Адже вони настільки душевні та теплі, що навіть лікують. Недаремно, Інна Красновська є постійною учасницею мистецького проекту «Галерея життя», який діє у стінах Херсонського обласного онкологічного диспансера.

За словами головного лікаря Херсонського обласного онкологічного диспансеру Ірини Сокур, яка теж прийшла привітати художницю з відкриттям виставки, пацієнти дійсно відчувають тепло, доторкаючись до картин Інни. Чи це не диво?

Відчути те саме тепло, підняти собі настрій і насолодитися справжнім народним мистецтвом зможете і ви. Виставку Інни Красновської можна буде відвідати до 26 грудня. Поспішайте!

Для довідки: Інна Красновська – майстриня, художниця, член Херсонської обласної спілки майстрів народної творчості «Дніпровська палітра», кандидат у члени Національної спілки майстрів народного мистецтва України.

Своєму творчому напряму Інна дала назву «Цвітиці» - від слів «цвіт», «світ», «квіти», «птиці», «святитись». У кожній людській душі вона бачить свою цвітицю.

Художниця є постійним учасником різноманітних виставок: її роботи експонувалися на обласних виставках у Херсоні, в Національному комплексі «Експоцентр Україна», у дитячому мистецькому центрі К. Ющенко «Світлиця в Києві».

В 2016 році писанка Інни Красновської увішла в сотню кращих робіт на Всеукраїнському фестивалі писанок у Києві.

P.S. А ще, як багатогранна особистість Інна є учасницею вокального колективу «Южаночка». На відкритті проекту вона разом зі своїми подругами виконали пісню для всіх присутніх гостей.

Наталя РОЖКОВАН
Фото автора

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон