У Херсоні здай перфоратор – отримай кредит

Заступник голови НБУ Катерина Рожкова заявила, що зараз в Україні спостерігається відновлення кредитування як населення, так і бізнесу.

За її словами, станом на листопад 2017 року гривневі кредити населення зросли на 20 мільярдів гривень. Також поступово відновлюється іпотека та автокредити.

Хоча є й інші дані. Так, «GfK Україна» провела дослідження на замовлення Світового банку про споживчі кредити населення. І виявилось, що українці все менше позичають гроші у банків. За три роки рівень закредитованості населення впав з 13,5% до 8,8%. Все більше українці позичають у друзів і родичів.

На що ж беруть гроші? Найчастіше позичають на один рік на техніку, свята, лікування і ремонти.

Ледь не щодня з'являються нові фінансові установи – альтернативи банкам. Вони пропонують «швидкі гроші» - невеличкі суми на короткий термін. Але з дуже високими відсотками.

І щоб «заманити» до себе клієнтів, йдуть на багато хитрощів. Наприклад, влаштовують акції. Ось такими оголошеннями (на фото) були завішані стіни багатоповерхівок на Шуменському.

Людям пропонували отримати гроші під заставу різноманітних інструментів: перфораторів, косарок, болгарок чи шуруповертів.

Оголошення протримались недовго. І невідомо, чи багато херсонців зацікавились такою пропозицією.

Олена ПІМЕНОВА

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон