Нова ОТГ на Херсонщині із пріоритетами визначилася

Ще вісім років тому, після серії аварій на старих опалювальних мережах та підтоплення деформованого фундаменту ґрунтовими водами, цегляна будівля школи в селі Східному в Херсонській області тріснула.

І спортзал від неї відійшов, наче острів від материка, сантиметрів на п'ятнадцять.

Цього вистачило, аби приміщення для занять фізкультурою визнали аварійними, і перестали пускати туди дітлахів. У теплу пору року вони займалися фізичними вправами надворі, а взимку — просто в шкільних коридорах.

І, схоже, таке неподобство владу Білозерського району області цілком влаштовувало. Бо впродовж восьми років на неодноразові прохання педагогів і сільради допомогти з грошима на ремонт будівлі чиновники відповідали пустопорожніми обіцянками і проханнями «трохи почекати».

Так тривало, поки Східне не приєдналося до об'єднаної територіальної громади із центром у сусідньому селі Музиківці. Обрали нових депутатів, а ті сіли вирішувати, на що скерувати кошти з бюджету ОТГ, вже не питаючи порад «у районі». «Дірок» у комунальному господарстві нарахували чимало, та насамперед погодилися допомогти школярам у Східному.

Виділили 2,5 мільйона гривень — цих грошей вистачило, аби «повернути острів до материка», закріпивши стіни спортивного залу та самого навчального корпусу міцними металевими бандажами. Фірма-підрядник замінила також ділянку геть поіржавілого підземного трубопроводу теплопостачання, тож тепер із зимовим обігрівом у Східненській ЗОШ буде все гаразд.

Але цим не обмежилися: наступного року тут утеплюватимуть стіни та ремонтуватимуть старий шиферний дах, який не спромоглися замінити впродовж 41 року з часу зведення споруди.

"Голос України"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон