Нардеп Співаковський просить колег по парламенту вдосконалити пенсійне законодавство

Громадська приймальня народного депутата України Олександра Співаковського систематизувала та узагальнила всі скарги громадян, що надходили останнім часом стосовно перерахунку пенсій, та передала їх до Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення. Про це повідомив помічник народного депутата, керівник його громадської приймальні Олексій Саковніч.

«Головною метою пенсійної реформи, яка стартувала цієї осені, було усунення зрівнялівки при нарахуванні пенсій та встановлення соціальної справедливості. І більшість українських пенсіонерів після проведення перерахунку отримала суттєві надбавки. В залежності від наявного стажу та розміру зарплати — у середньому від 500 до 2 тисяч гривень. Проте, наразі у законодавстві нами були виявлені деякі спірні моменти, через які певна категорія громадян навіть після проведеного перерахунку продовжує отримувати мінімальну пенсію, маючи при цьому значний трудовий стаж. Є навіть випадок, коли людині, яка має 57 років стажу, було нараховано надбавку у 30 (!) гривень. На мій погляд, такі випадки спотворюють суть пенсійної реформи, їх не має бути. Тому наша команда систематизувала усі ті скарги, з якими зверталися до нас херсонці, і передали їх до профільного Комітету Верховної Ради», – розповів у коментарі народний депутат Олександр Співаковський.

У депутатському запиті він просить колег по парламенту «розглянути зазначені обставини та звернутись до Кабінету Міністрів України з проханням розробити відповідний проект закону задля усунення соціальної несправедливості для зазначених верств населення».

Прес-служба народного депутата Олександра Співаковського

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон