Дитячі табори відпочинку Херсона перевірили на безпечність

Робочою групою за участю представників управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення м.Херсона та управління освіти міської ради здійснено додаткову перевірку безпеки життєдіяльності в таборах з денним перебуванням дітей, створених на базі Херсонського дитячого оздоровчого центру «Юнга» та Херсонського міського Центру позашкільної роботи Херсонської міської ради (міський табір «Сонечко»), а також чергових дошкільних закладів - Херсонських ясел-садків №№ 11, 23, 30, 31, 65, 67, 80 і 39 Херсонської міської ради.

Складено акти перевірки створення безпечних умов перебування дітей у цих закладах, повідомляє прес-служба міського управління з питань
надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення.

Згідно повідомлення, вимоги безпеки життєдіяльності виконуються. В наявності первинні засоби пожежогасіння, інструкції з охорони праці та безпеки життєдіяльності у приміщеннях. Інструкції про заходи пожежної безпеки, інформаційні матеріали з безпеки життєдіяльності та плани евакуації розміщено на видних
місцях.

Робочою групою перевірено наявність і ведення журналів вступного (поводження на водоймах, в лісі, на дорогах, з вибухонебезпечними предметами, отруйними рослинами, речовинами, під час організованих туристичних походів, екскурсій, спортивних змагань тощо), цільового (під час прибирання територій, приміщень, навчально-дослідної та творчої роботи тощо) та позапланового інструктажу з вихованцями з безпеки життєдіяльності.

Міський табір «Сонечко» і табір відпочинку «Юнга» мають паспорти на відкриття та функціонування в літній оздоровчий період 2013 року.

Керівникам позашкільних і дошкільних навчальних закладів надані пропозиції з удосконалення охорони праці та безпеки життєдіяльності, зокрема виконання приписів контролюючих органів.

Враховуючи, що під час літніх канікул, зростає загроза травмування та загибелі дітей, необхідно продовжувати роз'яснювальну та навчальну роботу з ними щодо правил поведінки при виникненні надзвичайних ситуацій і небезпечних подій різного характеру та їх попередження.
Діти повинні знати, як не потрапити в біду та як діяти, коли вона виникла.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон