У Херсоні успішно прооперували маленьку дитину

Нову лапароскопічну стійку з рухомою відеокамерою, маніпуляторами та двома відеомоніторами вартістю понад чверть мільйона гривеньподарувала обласній дитячій лікарні Херсона одна з релігійних громад США.

Після навчання устаткування для малоінвазійної (менш травматичної, бо маніпулятори вводяться через невеличкі проколи, а не через широкі розрізи) хірургії випробували на практиці фахівці відділення хірургії новонароджених.

Вони оперували дівчинку, котра народилася лише за три дні до того з великою кістою на яєчнику. Серйозну ваду розвитку виявили ще під час ультразвукової діагностики плоду, і після пологів крихітку поклали на операційний стіл, задіявши комплекс обладнання для лапароскопії.

Складне хірургічне втручання завершилося успішно, і завдяки мінімуму пошкоджень тканин період реабілітації маленької пацієнтки скоротився майже вдвічі. Цим дуже задоволений завідувач відділення Андрій Чернов.

"Із заокеанськими доброчинцями лікарня співробітничає давно, - зазначив у бесіді з власкором "Голосу України" Андрій Вікторович. - Окрім лапароскопічної стійки, до того отримали від них ще й потужну лампу для операційної, кошти на заміну старих вікон. А незабаром чекаємо на сучасний операційний стіл, який можна фіксувати в будь-якому положенні завдяки електроприводу. Його вже придбали та відправили в Херсон: питання лише, скільки часу забере процедура розмитнення".

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон