У Херсона з’явиться новий Генплан?

На «депутатському дні» представники нинішньої каденції міської ради та органів виконавчої влади обговорили можливість створення нового головного містобудівного документу.Розвиток міста пішов в бік від Генерального плану 2003 року, і в нинішньому стані документ сильно відрізняється від того, що бачать люди на вулицях міста.

Генплан, крім того, що висить за спиною головного архітектора, може спростити життя херсонцям, які звертаються із «земельними» та архітектурними питаннями до виконкому, і потім ці рішення виносяться до сесійної зали.

«Нині у залі ми розглядаємо все менше питань стратегічних, соціально-економічних. Левова частка порядку денного відведена питанням землевпорядкування. В індивідуальному порядку до депутатів та виконавчої влади звертаються херсонці, підприємці, аби погодити/узаконити «земельні» питання. Деяким доводиться власним коштом розробляти детальний план територій.

Життя пішло далі з 2003 року. Після розробки Генплану більшість питань вирішуватимуться автоматично, що дозволить херсонцям не витрачати час і гроші», – впевнена секретар Херсонської міської ради Олена Урсуленко.

Генеральний план встановить нові межі міста, визначить функціональні зони. Більшість питань міського розвитку – це перетворення складних клаптевих територій, на яких вже щось є: з'явились новобудови, руйнується старе. І в першу чергу необхідно провести аеровідеозйомку. На це, як і на розробку плану, необхідні кошти. Їх потрібно закласти у витрати бюджету на 2018 рік.

Присутні депутати на своєму «дні» підтримали пропозицію, але, чи проголосує більшість за цю статтю витрат у кошторисі наступного року, стане зрозумілим на грудневій «бюджетній» сесії.

У рамках депутатського дня відбулась зустріч з представниками китайської компанії «China Western Power Industrial Co», з якою на останньому Міжнародному інвестфорумі був підписаний меморандум про співробітництво. Учасники зустрічі обговорили можливості співпраці компанії з Херсоном щодо будівництва сміттєпереробного заводу.

Український Південь

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон