Ліси Херсонщини нікого не цікавлять?

На днях, на площі перед обласною державною адміністрацією збиралися лісівники з усіх районів Херсонщини, які протестувалипроти ухвалення нової стратегії розвитку лісового господарства на 5 наступних років.

15 листопада Кабінет Міністрів України схвалили Постанову відповідно до якої там хочуть об'єднати всі лісові господарств України у єдине, централізоване підприємство.

Протестувальники вимагали не проводити таке об'єднання мотивуючи це недоцільністю та повним безглуздям.

Ще одна вимога протестувальників – повернути державне фінансування.

Два роки тому урядовці перестали виділяти гроші на утримання галузі. За цей час тільки в нашій області з роботи пішла більша частина тих, хто працював у лісі – їм не платили зарплату. Ті, хто працюють – працюють на «голому» ентузіазмі.

Голова обласної профспілки лісівників доводить: від початку літа працівники прибуткових господарств Півночі та Заходу України перераховують одноденний заробіток колегам з Півдня та Сходу – на зарплату.

До протестувальників виходив заступник голови обласної адміністрації Олександр Адамчик, який сказав, що підтримує протестувальників і вважає, що лісгоспи мають бути у державній власності.

Голова профспілки вручила заступникові голови обласної адміністрації резолюцію з вимогами мітингарів. Акції проти дій уряду відбулися в усіх обласних центрах України.

Зрозуміло, що далі ніж під сукно цей папірець не піде, і ніхто нічого вирішувати не буде. Кого взагалі цікавить думка людей? Надзадача втілювати у життя плани, які диктує власник – МВФ. А вони, як відомо хочуть, аби ми почали торгувати лісом-кругляком.

Європу цікавить наша сировина, а не наше з вами життя. Хіба хтось цього ще не зрозумів?

Сергій ОСОЛОДКІН

фото Сергій ЯНОВСЬКИЙ

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон