Стадіон «Старт» в Олешках очікує на нове життя

Комплексна реконструкція стадіону «Старт» розпочата в Олешках. Загальна вартість робіт, замовником більшості з яких виступає райдержадміністрація, перевищує цифру в 10 мільйонів гривень.

Ці кошти із держбюджету залучив нардеп Микола Паламарчук, а освоює – виконавча влада району.

У розмові з головою РДА Оленою Кравченко-Скалозуб кореспондент «Нового дня» з'ясував головні аспекти роботи, що проводиться на спортивному об'єкті.

– Олено Валентинівно, які завдання сьогодні реалізуються на стадіоні «Старт»?

– Зараз Олешківська райдержадміністрація дуже активно працює аби на належному рівні виконати все заплановане. Зокрема, триває облаштування малого спортивного майданчика для гри у футбол. Тут замінюють штучне зелене покриття та огорожу, згодом на ворота встановлять нову сітку. Також облаштують освітлення.

Наступний крок – роботи з реконструкції тенісного майданчика. Нажаль, несприятливі погодні умови не дозволять закінчити роботи цьогоріч, але все обов'язково буде зроблене вчасно і в повному обсязі. В планах – повністю замінити огорожу й облаштувати сучасне покриття, новий шар асфальту, на який наноситься гумове покриття. Воно допоможе зробити заняття спортом більш комфортними.

Крім того, райдержадміністрація проводить роботи з утеплення фасаду адміністративної будівлі та спортивної зали стадіону «Старт». Спортивну залу, яка перебуває в приміщенні, чекає повна реконструкція. Там замінять підлогу, виконають оздоблювальні роботи. Виконають роботи і з облаштування вентиляції та опалення. Вже встановлені котли, які допоможуть обігріти приміщення. Отже, ми дуже активно працюємо.

– Нещодавно точилися розмови щодо відновлення тиру на цьому стадіоні. Чи є плани щодо цієї частини проекту?

– Перш за все, хотіла б зазначити: згаданий вами тир можна назвати унікальним, бо він має найбільшу в області довжину. Ми плануємо повністю його реконструювати. Зокрема, планується добудувати приміщення для збройної кімнати та кімнати видачі зброї. Згідно з санітарними нормами приміщення тиру повинне мати належну вентиляцію. Саме над цими завданнями ми нині й працюємо.

– А що з біговими доріжками?

– Ця частина плану реконструкції зараз знаходиться під пильним контролем. Ми вже маємо проектну документацію та оголошений тендер. До 20 грудня всі охочі мають можливість заявити про своє бажання виконати необхідні роботи.

Я переконана, що у 2018 році ми реалізуємо цей проект. Хочу наголосити, що об'єм робіт складає понад 3300 кв.м. тому лише на матеріали планується витратити не менше 5-6 мільйонів гривень. Цього року такої суми у нас немає, але ми її обов'язково знайдемо в наступному. Зокрема, є можливість скористатися допомогою Державного фонду регіонального розвитку.

– Матчі якого рівня зможе приймати стадіон?

– Стадіон «Старт» в Олешках за задумом і згідно з затвердженим проектом буде доведений до стандартів, які висуває Федерація футболу України. Це загальнонаціональні стандарти. Для цього ми виконаємо розширення поля. Результати таких старань мешканці Олешківського району матимуть змогу оцінити вже цьогоріч. Відповідно, стадіон пройде сертифікацію ФФУ для присвоєння йому другої категорії.

– Така грандіозна реконструкція спортивного об'єкту вимагає неабияких зусиль. Це також колосальний об'єм різноманітних робіт. Чи виникають труднощі в процесі втілення в життя усіх задумів?

– Зараз активно тривають роботи з реконструкції спортивної зали. Втім, ми змушені констатувати наявність певних проблем. Так, перекриття даху вже майже закінчене, але належним чином не забезпечене утеплення даху будівлі.

Вказана частина робіт – сфера відповідальності Олешківської міської ради. Тому ми й звернулися до них з пропозицією переглянути затверджений ними проект і забезпечити належне виконання робіт з утеплення покрівлі спортивної зали. Будівля матиме утеплений фасад, оздоблення стін і даху, але відсутність утеплення даху може звести нанівець усі ці роботи.

– Чим надалі РДА планує радувати місцевих футболістів та їхніх фанатів?

– Саме райдержадміністрація в межах своїх повноважень планує зайнятися облаштуванням бігових доріжок, щогол для освітлення та центрального поля. Крім того, нам належить подбати про встановлення цифрового табло.

Сподіваємося, що таким чином нам вдасться залучити до наймасовішого виду спорту якомога більше мешканців Олешшя. А ще більше надії на те, що наші дітлахи з радістю займатимуться фізичним розвитком, даруючи радість батькам своїми спортивним звершеннями.

– Дякую за розмову!

Спілкувався Андрій СОКОВ, фото автора.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон