У Херсоні провели рейдову перевірку помешкань

Херсонські рятувальники спільно з представниками служб Корабельного району і журналістами провели рейд

Сьогодні, 23 листопада, у рамках Місячника пожежної безпеки у побуті херсонські рятувальники спільно з представниками засобів масової інформації провели рейдову перевірку помешкань у житловому секторі Корабельного району м. Херсона.

До складу рейдової команди ввійшли і співробітники районного відділу Нацполіції, управління праці та соціального захисту населення та служби у справах дітей.

Спершу учасники заходу відправилися на вулицю Пилипа Орлика, де в одній із квартир будинку у вересні на пожежі загинуло п'ятеро людей, з яких троє – діти. Ймовірною причиною загоряння стало коротке замикання електропроводки. Отож, цього разу рейдівці мали на меті перевірити у якому стані сусідні будинки, що розташовані на близькій відстані від згорілого будинку.

У першій квартирі, де проживає самотня літня жінка, побачили чимало порушень в електромережі. Скручені оголені проводи без ізоляції, перевантажені подовжувачі-переноски для побутових приладів – не повний перелік того, що виявили інспектори Корабельного райвідділу ГУ ДСНС області.

Вони наголосили бабусі на тому, що така недбалість і нехтування елементарними правилами пожежної безпеки можуть стати причиною пожежі і призвести до не менших масштабів як попередня. Отож, варто звернутися за допомогою до відповідальних за це органів самоврядування і наполягати на ремонті в електромережі будинку, якому майже 200 років.

Рятувальники так само радили дотримуватися простих правил безпеки у побуті і наступній співрозмовниці, якій також доведеться подбати про наведення ладу саме в електромережі, щоб не стати частиною сумної статистики. До того ж її квартира постраждала від потоку води, що лився під час ліквідації пожежі, в якій загинули люди. Сирість, під ногами дроти від подовжувачів. Дивлячись на таке, стає моторошно і страшно, адже будинки в цьому районі розташовані на дуже близькій відстані.

Рейдова команда цього дня зустрілася з багатьма громадянами, які проживають у так званому «старому місті» і тому мають схожі проблеми, які небезпечно залишати без вирішення. Попереду зима, з можливими ускладненнями погодних умов, і ніхто не застрахований від того, що щось замкне, чи заіскрить. Бо проводка в цих оселях давня, а майже в кожній квартирі пральна машина, телевізор, електроплитка, обігрівачі.

Під час бесід рятувальники увагу мешканців акцентували на тому, що слід дотримуватися всіх правил безпечної поведінки, постійно перевіряти справність опалювальних приладів та електроприладів. Особливу увагу було приділено самотнім людям похилого віку, а також соціально-незахищеним верствам населення.

Представники Служби порятунку роздавали громадянам застережні листівки з викладеними в них правилами пожежної безпеки у побуті.

ГУ ДСНС України у Херсонській області

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон