Незручна тема: у Херсоні проблеми з вбиральнями

19 листопада 2002 року вся прогресивна світова спільнота вперше відзначила Всесвітній день туалету. І продовжує це робити і досі. А у 2001 році навіть утворилась всесвітня туалетна організація.

Може здатись, що проблеми жодної немає і людям, так би мовити, просто нічим зайнятись.

Проте статистика – річ вперта. За її даними, 40% населення планети немає доступу до спеціально обладнаних вбиралень. А неможливість доступу до місць, де можна справити природні потреби організму, прирівнюється до тортур!

Проблеми з громадськими вбиральнями є і в Херсоні. Навіть у центральній його частині.

Один туалет встановили на вулиці Суворова. Він безкоштовний, проте з дуже цікавим графіком роботи. З 9 до 19 години. Тобто, якщо у цей час не встиг, то шукай інше місце. І це на головній пішохідній вулиці міста.

У 2016 році на день міста Херсону зробили потрібний подарунок – встановили вбиральню на набережній, на перехресті проспекту Ушакова та Дніпра. Вона також безкоштовна. Проте іноді там «головує» невідома бабуся, яка просить дати кілька гривень за користування туалетом. Але просить не для себе, а на корм для голубів.

Гуляємо далі. У Міському парку, де відпочиває багато херсонців, вбиральня є. Проте платна і ледь не єдина на всю територію. Хоча неподалік колишнього «Зеленого театру» ще досі стоїть об'єкт, який колись функціонував як громадська вбиральня. Зараз він не працює.

У парку «Херсонська фортеця» є багато дерев, кущів, але немає туалету. А це, погодьтесь, не найкращий «подарунок» , особливо для прогулянок з дітками.

Стан парку на Шуменському взагалі викликає сльози на очах. Колись і там був туалет. Зараз від цього стратегічного об'єкту лишились крихти фундаменту.

Радує лише те, що у великих торгових комплексах у різних районах міста подбали про комфорт своїх відвідувачів. Ну хоч хтось же мусить.

Олена ПІМЕНОВА, фото автора

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон