Нацбанк випустить пам’ятні монети присвячені Херсонській області

З травня 1995 року (коли була випущена перша ювілейна монета, присвячена 50-річчю Перемоги у Великій Вітчизняній війні) в Україні реалізовується програма випуску пам'ятних і ювілейних монет, присвячених становленню і розвитку української державності, видатним особистостям, відродженню християнської духовності в Україні, героям козацької доби, містам – героям України, народним промислам та ремеслам, обрядовим святам, морській історії України, пам'ятникам архітектури, флорі та фауні та ін.

Монети випускаються обмеженим тиражем та мають художню та історичну цінність. Вони викарбувані з дорогоцінних металів, зокрема із золота та срібла, що підвищує їх привабливість для колекціонерів. Пам'ятні та ювілейні монети є чудовим ексклюзивним подарунком для близьких, колег та ділових партнерів з нагоди визначних подій та ювілейних дат.

Пам'ятні (ювілейні) монети - це дійсний платіжний засіб України, вони є обов'язковими до приймання без будь-яких обмежень за номінальною вартістю до всіх видів платежів, а також для зарахування на розрахункові рахунки, вклади, акредитиви та для переказів.

Шість років поспіль Національний банк України проводить конкурс «Краща монета року», де переможці визначаються за номінаціями : «Краща монета року», «Унікальне ідейне рішення», «Найкраще художнє рішення»

16 вересня 2013 року виповнюється 230 років з дня спускання на воду першого фрегату чорноморського флоту «Слава Екатерины». Враховуючи важливість цієї події, управління Національного банку України в Херсонській області в березні 2012 року виступило з ініціативою щодо випуску пам'ятної монети на честь фрегату, а в лютому 2013 року – монети, присвяченої 70 – річчю заснування Херсонської області, яка була утворена 30 березня 1944 року, повідомляє прес-служба Нацбанку.

Національний банк України підтримав ініціативу управління і включив до Плану випуску пам'ятних монет України та сувенірної продукції на 2013 рік випуск у вересні монети «Лінійний корабель «Слава Екатерины» в серії «Морська історія України», а в План випуску пам'ятних та інвестиційних монет України, сувенірної продукції на 2014 рік – випуск в березні монети «70 років Херсонської області» в серії «Області України», що започатковує своєрідний літопис Херсонщини.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон