Співаковський: Ми формуємо майбутнє країни

Такими словами сьогодні, 16 листопада звернувся до учасників Всеукраїнського наукового форуму «Херсонський державний університет у контексті вітчизняної та європейської вищої освіти»народний депутат України Олександр Співаковський:

«...Ми з вами виконуємо дуже важливу роль у розвитку нашої країни, ми формуємо її майбутнє. А майбутнє — це наші діти, студенти, тобто ті, хто після нас буде розбудовувати цей світ.

Дуже важливо зрозуміти, що ми відповідаємо в першу чергу за капіталізацію людини, за те, щоб людина завжди могла мати свої амбіції, бажання і можливість їх реалізації.

Ми відповідаємо за ту капіталізацію, якою в першу чергу ми відповідальні не за кількість знань, не за кількість інформації і фактів, які ми викладаємо на лекціях, лабораторних роботах, практичних заняттях.

Ми в першу чергу повинні у нашого студента сформувати сталу мотивацію до навчальної діяльності, де якраз наукова складова є дуже важливою. Навчити молоду людину думати, порівнювати, проводити власні дослідження і робити відповідні висновки — ось це ж нашою головною задачею.

Те, що ми називаємо формуванням відповідної компетентності. Тому розуміння того, що університет є майданчиком, в якому якраз стикаються викладацька діяльність з науковою діяльністю, повинна стати стержнем нашої спільної роботи.

Дуже хочеться побажати, щоб сьогодні в рамках тих дискусій, в рамках тих доповідей, які ви сьогодні готували, ми мали можливість зробити ще один крок в розбудові нашої вищої освіти.

А нашому рідному університету хочу побажати, щоб це була перше, але не останнє сторіччя, яке можуть тут святкувати наші викладачі, наші студенти і ви, наші гості, наші науковці — ті, хто відповідає за майбутнє нашої України», - побажав колективу Херсонського державного університету народний депутат України, перший заступник голови Комітету з питань науки і освіти Верховної Ради, кандидат фізико-математичних наук, доктор педагогічних наук, професор Олександр Співаковський.

Вероніка ПАВЛОВА

Фото "Український Південь"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон