У Школі гуманітарної праці відзначили День української писемності та мови

День української писемності та мови — свято, яке щороку відзначається в Україні 9 листопада. Педагогічний колектив та вихованці НВК «Школа гуманітарної праці» також долучилися до його святкування.

У школі стартував І етап Міжнародного конкурсу знавців української мови імені Петра Яцика, а також було проведено Всеукраїнський радіодиктант національної єдності, який написали не тільки учні, а й учителі. Цього року кількість учасників зросла до 116 чоловік.

Окрім цього, протягом дня в навчально-виховному комплексі «Школа гуманітарної праці» Херсонської обласної ради працювала учнівська творча група, яка підготувала цікаву інформацію про Нестора Літописця, Кирила й Мефодія, важливі факти про українську мову для учнів 5-11 класів.

На перервах по шкільному радіо лунала пізнавальна інформація про походження свята та людей, які зробили значний внесок у розвиток українського письменства. А переможець у конкурсі захисту рефератів з української літератури у 2016 році, Матвєєв Владислав, поділився з учнями та батьками своїми враженнями від прочитаних творів Олени Пчілки.

Завершенням святкового дня став інтелектуально-розважальний брейн-ринг «Наша мова барвінкова» для учнів та батьків 5-х класів. Сімейні команди проявили кмітливість, ерудицію та жагу до перемоги.

Традиційно були проведені вікторини «Мова єднання», «Кращий знавець української мови», «Сторінками української поезії». Учасники продемонстрували глибокі знання з лінгвістики та літератури.

Гарний настрій, чудова атмосфера, незабутні враження панували протягом усього дня.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон