На Херсонщині почалися жнива

Про хід збирання урожаю ранніх зернових культур повідомляють в Департаменті агропромислового розвитку Херсонської обласної державної адміністрації.

За цією інформацією сільгосптоваровиробники Херсонщини розпочали збирання урожаю поточного року. Найбільші площі до збирання урожаю візріли у Генічеському районі - 62,9 тис.га, Новотроїцькому – 54,4 тис.га, Великоолександрівському – 52,8 тис.га.

На сьогодні, при завданні 625 тис.га ранніх зернових, скошено 7,6тис.га, або 1%, намолочено 9,8 тис.тонн при середній урожайності 12,9ц/га. Найбільше зібрано з площ ранніх зернових у Нижньосірогозькому, Голопристанському та Іванівському районах по 1,3 тис.га. Сільгосптоваровиробники Чаплинського району отримують 21 ц/га зерна, Бериславського та Іванівського по 15 ц/га.

Через локальні опади збирання врожаю дещо затримується, але в цілому планується завершити збирання ранніх зернових в повному обсязі до 10 липня (в останню чергу будуть збирати зернові на зрошуваних землях).Загалом до збирання ранніх зернових культур підлягають 624 тис.га (85,7 тис.га загинуло).

На сьогоднішній день в області нараховується 2463 зернозбиральних комбайни. Технічна готовність їх складає 100%. Середнє навантаження на 1 зернозбиральний комбайн – 253 га. Середньозмінне розрахункове навантаження на один фізичний комбайн – 19,3 га, що дозволяє щодобово збирати 48 тис.га. В оптимальні терміни, за 14 робочих днів, власними комбайнами сільгоспвиробники області можуть зібрати 610,5 тис.га. На сьогодні укладено угоди на додаткове залучення 321 комбайна, в тому числі з ДЗКУ на 70 одиниць. Отже навантаження на 1 комбайн буде 218 га.

Департамент агропромислового розвитку
Херсонської обласної державної адміністрації

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон