Олена Урсуленко: транспортне питання в Херсоні треба вирішувати комплексно

Сьогодні депутати Херсонської міської ради проголосували за відміну тарифу на проїзд в маршрутках у 5 гривень.

З понеділка багато хто з херсонців із здивуванням почули від водіїв про збільшення тарифу і змушені були вдруге відкривати гаманець. Рішення про підвищення тарифу було прийняте на засіданні виконавчого комітету. І ось сьогодні воно знову відмінене депутатами.

Херсонці звикли до такої тарифного непорозуміння– кілька місяців тому Одеський суд відмінив рішення членів виконавчого комітету.

Одного дня пасажири платили 5 грн., наступного – 3. На зустрічах з перевізниками конструктиву так і не було. Депутати вимагали економічного обґрунтування вартості, підвищення якості послуги при зростанні тарифу, його диференціацію в залежності від довжини маршруту. Всі ці вимоги залишились лише на папері.

Чому ціна на проїзд не може бути встановлена цивілізованим шляхом, як в інших містах України? Коментує секретар Херсонської міської ради Олена Урсуленко: «Кожного разу проект рішення з цього соціально важливого питання виноситься на засідання виконавчого комітету з порушенням процедури. Питання не обговорюється в комісіях, не опрацьовується досконало управлінням транспорту. Нинішня ситуація – результат бездіяльності працівників профільного управління, першого заступника міського голови.

Все це відбувається через відсутність професіонала на місці заступника з транспортних питань. При нормальній роботі управління це питання було б підготовлене як регуляторний акт. Взагалі потрібне комплексне, стратегічне рішення щодо розвитку транспортної мережі, включаючи і електротранспорт міста».

Городяни вже відчули на собі, що зниження тарифу через судове рішення, як це було першого разу в «Тарифній епопеї», призвело до різкого скорочення автобусів на маршрутах і цілковитій їх відсутності, починаючи з 19.00.Виконавчий комітет прийняв рішення щодо підняття тарифу до 5 гривень, депутати міськради - відмінили. За міським головою залишилось право його ветувати.

Ганна СОКОЛЕНКО

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон