На Херсонщині знову будуть вибори

На 24 грудня призначені вибори ще у двох новостворених об'єднаних територіальних громадах Херсонщини.Про це йдеться в постанові № 214 Центральної виборчої комісії від 12 жовтня.

Вибори пройдуть у Долматівській сільській ОТГ Голопристанського району, що об'єднає 8 сіл нинішніх Долматівської, Добропільської і Нововолодимирівської сіль¬ських рад, а також у Роздольненській сільській ОТГ Каховського району, до складу якої увійдуть 3 села Роздольненської і Чорноморівської сільрад.

Загалом постановою ЦВК на 24 грудня 2017 року призначені вибори у 49 ОТГ України — у т. ч., 5 міських, 15 селищних і 29 сільських ОТГ. Також вкотре ЦВК відмовилася призначати вибори в громаді, що однією з перших підготувалася до децентралізації у Херсонській області — Таврійській міській ОТГ Новокаховської міськради.

— Враховуючи, що переважно призначається об'єднання в сільських ОТГ, складається враження, що перед державою стоїть завдання — звести до купи села, — коментує міський голова Таврійська Микола Різак. — Особисто я думав, що ми матимемо величезний спротив на рівні обласної влади. Вийшло навпаки: тут нас усіляко підтримують, а "нагорі" постійно гальмують з невідомих причин. Це мені нагадує боротьбу з вітряками. Прикро, що наша мета об'єднатися і створити одну з найкращих ОТГ в Україні не знаходить підтримки в Києві.

Олег БАТУРІН
"Новий День"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон