Директор "Каховських ковбас" фінансував терористів

5 років позбавлення волі умовно отримав директор ТОВ ''Каховські ковбаси'' Сергій Євтухов за фінансування тероризму й незаконне поводження зі зброєю.Відпо­відний вирок виніс Херсонський міський суд.

Як було встановлено в ході судового розгляду кримінальної справи, Євтухов був бізнес-партнером Євгенії Самохіної — ''міністра економічного розвитку'' терорис­тичного угруповання ''ДНР''. Восени 2014-го вони вдвох домовилися зареєструвати компанію ''ЄС-Груп'' на території, окупованій Російською Федерацією.

Євтухов передав цьому підприємству в оренду своє приміщення у Донецьку. В наступні роки ''ЄС-Груп'' сплатило в бюджет ''ДНР'' близько 100 тис. грн. так званих податків і зборів. А у вересні 2016-го Євтухов, перебу­ваю­чи в Запоріжжі, передав через перевізника подарунок для партнерки вартістю 50 тис. грн.

Разом із Самохіною Євтухов у 2010 році зареєстрував ТОВ ''Каховські ковбаси'', юридичною адресою якого досі є Донецька область, місто Макіївка. Після окупації частини Донеччини Росією Сергій Євтухов зареєстрував нове ТОВ ''ВП ''Каховські ковбаси'' у Новій Каховці по вул. Ентузіастів, 1, каб. 305.

Під час слідства було встановлено, що у 2008—2009 рр. на Донеччині Євтухов при­дбав карабін ''Вулкан С'', який за висновком експерта має сліди саморобної переробки, а також так само перероблений пістолет ''ROHM RG 88''. Цю вогнепальну зброю з грудня 2014 року він зберігав у себе вдома та у металевому сейфі в робочому кабінеті в офісі ''Каховських ковбас'' у Каховці.

У судовому засіданні обвинувачений пов­ністю визнав свою провину у вчиненні інкримінованих йому злочинів за ст. 258-5 ч. 2 (фінансування тероризму) і за ст. 263 ч. 1 (незаконне поводження зі зброєю та її зберігання) КК України та просив затвердити угоду про визнання винуватості.

На підставі цього суд засудив його до 5 років позбавлення волі зі звільненням від відбування покарання з випробувальним строком 1 рік.

Олег БАТУРІН
"Новий День"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон