Горностаївка потерпає від бездоріжжя

Украй розбиті дороги на території Горностаївського району, які ніколи не бачили повноцінного капітального ремонту,стали однією з головних тем для обговорення на останній сесії тамтешньої районної ради.

Як неодноразово повідомляв ''Новий день'', на поганий стан дорожнього покриття тут постійно скаржаться місцеві жителі. За інформацією голови райради Сергія Карпеченка, нині в районі взагалі відсутні дороги загального користування місцевого значення, які повністю відповідали б правилам експлуатації автомобільних шляхів.

Через надмірно пошкоджені дороги, зокрема, до Маринського, Славного, Червоноблагодатного, автоперевізники відмовляються обслуговувати села. Багато часу витрачається на дорогу й для машини екстреної медичної допомоги.

''Зрештою, це серйозна причина для зменшення інвестиційної привабливості, значна перешкода в розвитку підприємництва. І, як наслідок, погіршення соціально-економічного стану району'', — зробили ви­сновок депутати Горностаївської райради і вирішили направити ці зауваження у своєму зверненні до голів Херсонської обл­держадміністрації, обласної ради, начальника Служби автомобільних доріг у Херсонській області і до Державного агент­ства автомобільних доріг України ''Укравтодор''.

Подібне звернення — далеко не перше. Проте попередні клопотання перед вказаними чиновниками і керівниками ніяких результатів не дали.

''Щороку на ремонт доріг скеровуються кошти з сільських та районного бюджетів, долучаються до фінансування ремонтних робіт і сільгоспвиробники. Але цього надзвичайно мало для доведення доріг у районі хоча б до задовільного стану. Особливо це стосується автошляхів не комунальної власності, а загального користування місцевого значення, на ремонт яких служба автодоріг повинна виділяти кошти.

До того ж, якість робіт бажає бути кращою. Як показує практика, так званий ямковий ремонт не дає позитивних результатів — ями латають через одну-дві, тож через рік від такого ремонту й сліду не залишається. Ще одна причина неякісного ремонту — виконання робіт у несприятливий для цього час: Горностаївська філія облавтодору виконує спочатку замовлення на територіях інших районів і за залишковим принципом — у Горностаївському.

За таких умов навіть виділені місцевими бюджетами кошти на ремонт доріг вчасно не освоюються, через що втрачається можливість зробити більше. Тим часом дороги стають ще гіршими'', — зазначили депутати.

Горностаївська райрада просить керів­ництво області і ''Укравтодору'' посприяти в ремонті доріг до Маринського, Славного і Червоноблагодатного та дати можливість Горностаївській філії облавтодору в першу чергу освоювати виділені їм кошти саме в своєму районі.

Олександр ПІТОЄВ
"Новий День"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон