Скільки на Херсонщині отримують чиновники?

Зарплата міського голови Каховки — більше 30 000 гривень на місяць...

Бажаючих влаштуватися на роботу в органи місцевого самоврядування на Херсонщині останнім часом все більшає.

Після суттєвого підвищення окладів у травні зарплати де­яких чиновників стали перевищувати 15 тис. грн. на місяць.

''Раніше ми думали, де б нормально влаштувати своїх дітей. Хтось відправляв їх на роботу до Києва, хтось виїжджав у пошуках кращої долі в Польщу. Але тепер цілком пристойні зарплати можна отримувати у своєму рідному місті'', — говорить чиновник однієї з міських рад області, який попросив не називати його імені.

З метою з'ясувати, скільки саме нині отримують чиновники, ми направили відповідні інформаційні запити до двох міських, районної, сільської і селищної ради області. Від двох останніх відповідей так і не дочекалися. Проте отримана інформація від трьох перших рад свідчить про те, що зарплати чиновників з 1 червня виросли майже вдвічі.

Так, якщо в січні нарахована зарплата голови Бери­славської райради Володи­мира Коновалова становила 6223 грн., то в липні і серпні — 13 233 грн. У середньому співробітники райради отримали в серпні 6 355 грн.

У Новокаховській міськраді чиновникам пощастило трохи більше — там у серпні разом із відпускними у середньому було нараховано 7 953 грн. Міському голові Володимиру Коваленку у цьому місяці нарахували зарплату в 19 243 грн., його заступнику Сергію Давидюку — 12 905 грн., секретарю міськради Олександру Лук'яненку — 17 953 грн. Іноді до зарплати чиновники отримують допомогу на оздоровлення. Так, у секретаря міськради її розмір у липні становив 14 987 грн., у Сергія Давидюка — 11 974 грн.

Суттєво підвищилися зар­плати чиновників і в сусідній Каховській міськраді. У серпні середня нарахована зарплата тут становила 12 419 грн. Серед рекордсменів, звісно, міський голова: якщо в січні йому нарахували 15 901 грн., то вже в липні — 31 781 грн., а в серпні — 30 502 грн. Заступнику міського голови Івану Орєхову в липні нарахували 29 432 грн., в серпні — 28 278 грн. Середня нарахована зарплата головного спеціаліста одного з відділів міськради влітку склала 12 800 грн./міс.

Начальник відділу освіти Каховської міськради мав нараховану зарплату у липні 23 261 грн., у серпні 24 670 грн. А перший заступник міського голови мав у липні 29 260 грн., у серпні 22 185 грн.

Слід також зазначити, що деякі чиновники до нашого інформаційного запиту поставилися досить напружено. Хоча відповідно до ст. 16 Закону ''Про запобігання і протидію корупції'' інформація про розміри, види оплати праці особам, уповноваженим на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, не може бути обмеженою в до­ступі. Тож чиновникам доведеться таки звикати, що люди мають повне право знати, в яку копієчку вони їм влітають.

Олег БАТУРІН
"Новий День"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон