Екскурсія по найстарішому підприємству Каховки

Каховка — невеличке місто посеред Таврійських степів — завжди знаходилось на перетині історичних шляхів,а його мешканці робили й продовжують робити свій внесок у розвиток не тільки рідного краю, а й всієї України.

Ніхто не буде сперечатися з тим, що наша рідна Каховка в різні періоди свого життя вміла здивувати світ. І найпершим брендом, про який не тільки чули, але й знали далеко за межами України, по-праву вважається Каховський завод електрозварювального устаткування.

Тож «Каховська зоря» вирушила до каховських машинобудівників з візитом і ділиться з читачами своїми враженнями від екскурсії по найстарішому (а йому вже 88 років), підприємству Каховки, яке очолює заслужений машинобудівник України, Герой України Ярослав Іванович МИКИТИН.

ПАТ «КЗЭСО» сьогодні — це успішна виробнича компанія, що спеціалізується на проектуванні, виготовленні, комплексному постачанні та сервісному обслуговуванні універсального і спеціального електрозварювального устаткування, рейкозварювальних машин і комплексів, а також колійної техніки для будівництва і ремонту залізниць.

Багаторічна співпраця з Інститутом електрозварювання ім. Є.Патона надає заводу можливість в короткі терміни реалізовувати надскладні проекти з розробки та виробництва техніки, що здатна працювати за різних кліматичних та технологічних умов. Завдяки втіленню новітніх технологій та постійному удосконаленню продукції каховський завод є одним із лідерів на світовому ринку рейкозварювальних машин, а обладнання під маркою «КЗЭСО» експортується та успішно працює в більш ніж 100 країнах світу.

Каталог продукції, що виготовляється на каховському заводі, складається з близько 100 найменувань виробів: від величезних рейкозварювальних машин та пересувних комплексів, колійної техніки до більш компактних апаратів для універсального зварювання тощо.

Пишатись справді є чим. Світлі, чисті виробничі приміщення, оснащені сучасним обладнанням, завдяки якому працівники якісно і швидко виконують поставлені перед ними завдання.

Адміністрація заводу турбується не тільки про виробничий процес, а й дбає про здоров'я своїх працівників.

До послуг заводчан — дві бази відпочинку: «Ярославна» на Арабатській стрілці та «Іскра» в Кринках. Завдяки дієвому профспілковому комітету заводчани мають змогу не витрачати на свій відпочинок шалені кошти. Цього року в пансіонаті на узбережжі Азовського моря відпочили та оздоровилися більше 1000 каховчан.

Любителі ж активного відпочинку, насолоджувалися рибальством та купанням в річці Конка. Краса неймовірна, повітря найчистіше, як і вода, що б'є з джерела поряд із заводською базою відпочинку «Іскра». До речі, бази відпочинку відкриті для всіх бажаючих.

А ще розпочато роботи з ремонту та реставрації стадіону «Авангард», трибуни вже поновлені, на черзі облаштування всієї території. Незабаром матимемо змогу побачити і побувати на стадіоні, який завжди так приваблював містян.

Тож побажаємо заводу і заводчанам, щоб їхнє життя завжди було стабільним і щасливим, насиченим новими професійними та особистими досягненнями.

Завод працював, працює і буде працювати! Не збавляючи обертів, розширяючи горизонти, збільшуючи потенціал! Зі святом!

Жанна КИСЕЛЬОВА
"Каховська Зоря"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон