Співаковський вимагає врегулювати тарифи у Херсоні

Сьогодні звернувся до міської влади Херсона стосовно врегулювання граничних тарифів на послуги з обслуговування будинків та прибудинкових територій для ОСББ.

Вони мають бути на рівні тих тарифів, що затверджені для для комунальних підприємств, які надають такі ж послуги. Зараз мешканці житлових будинків, де створені ОСББ, при нарахування субсидій знаходяться у дуже невигідних умовах.

Справа в тому, що три роки тому виконком Херсонської міськради встановив для ОСББ та ЖБК ці тарифи на рівні: для дев'ятиповерхових житлових будинків – 1,8861 грн., п'ятиповерхових – 1,7213 грн., для будинків іншої поверховості - 1,9259 грн. у розрахунку на 1 кв. м загальної площі квартир.

Водночас, 15 серпня та 06 вересня 2017 року для комунальних підприємств, що надають послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій для дев'ятиповерхових житлових будинків, виконком затвердив нові тарифи в середньому, на рівні понад 3,40 грн. на 1 кв. м.

Таким чином, тарифи, що були встановлені для ОСББ, вже не відображають усіх потреб будинків, адже за ці три роки значно збільшився розмір зарплати та оплати послуг з вивезення сміття, обслуговування внутрішньобудинкових систем тощо.

Це змушує ОСББ та ЖБК затверджувати тарифи вищі, ніж встановлено виконавчим комітетом. А в результаті страждають громадяни, що отримують субсидії, адже їм доводиться з власної кишені сплачувати додаткові суми, які субсидія не покриває.

Цю проблему потрібно терміново врегулювати. І я дуже сподіваюся, що міська влада Херсона поставиться з розумінням і виправить ситуацію.

Олександр СПІВАКОВСЬКИЙ

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон