Як співробітники Херсонської юстиції зі студентами у футбол грали

На спортивному майданчику Херсонського вищого професійного комерційного училища сьогодні було гамірно.

Там, в рамках загальнонаціонального правопросвітницького проекту Міністерства юстиції України «Я маю право!», відбулася товариська зустріч з футболу між студентами навчального закладу та співробітниками Херсонської юстиції.

В рамках зустрічі студенти та педагогічний колектив дізналися де можна отримати правову безоплатну консультацію юристів та отримали більш детальну інформацію про проект Мін'юсту «Я маю право!».

Даний проект має на меті навчити громадян захищати свої права. Стартував він 7 червня поточного року, на Херсонщині розпочав діяти з 1 вересня. Відтепер працівники юстиції Херсонщини, роблять все можливе, аби жителі області краще знали про свої права.

«В нашому училищі навчається біля 700 осіб. Близько 65% – це діти пільгових категорій: діти-сироти, діти переселенців, учасників АТО. У ситуаціях, які сьогодні виникають у наших учнів, ми не завжди можемо дати правильну відповідь на їхнє питання.

Тому, ми дуже раді, що сьогодні за ініціативи Міністерства юстиції в нашій області започатковано такий загальнонаціональний проект. Наші діти сьогодні максимально отримали інформацію.

З Херсонським керівництвом юстиції ми домовилися про подальшу співпрацю, адже свої права знати необхідно», - зазначає заступник директора з навчально-виховної роботи Херсонського вищого професійного комерційного училища Юлія Калниболотська.

Начальник Головного територіального управління юстиції у Херсонській області Костянтин Хутковський в ході знайомства зі студентами училища вручив їм новенькі футбольні м'ячі і зазначив:

«Молодь – це найбільший рушій змін в країні, але більшість - не володіє знанням своїх прав і не може ефективно їх захищати. Проведення таких зустрічей є прекрасною можливістю особисто поспілкуватись з вами, з молоддю, особисто завоювати вашу довіру. Дізнатися про проблеми, які вас хвилюють та підказати правильне їх вирішення.

Саме так юстиція стане більш відкритою та ближчою до суспільства», - сказав Костянтин Хутковський.

Начальник Головного територіального управління юстиції у Херсонській області особисто поспілкувався зі студентами училища та надав їм поради стосовно ситуацій, які їх хвилювали.

Також студенти Херсонського вищого професійного комерційного училища отримали роздатковий матеріал від управління юстиції.

Усіх присутніх на заході студенти училища привітали яскравим флеш-мобом.

Після того, як усім бажаючим було надано правову допомогу, відбувся матч між студентами та співробітниками Херсонської юстиції, в якому з рахунком 3:1 перемогли студенти.

Тетяна ГОЛУНОВА
Фото автора

P.S. До географії проекту «Я маю право!» віднесено всі міста України, включаючи віддалені селища, де функціонують центри та бюро системи надання безоплатної правової допомоги.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон