Де на Херсонщині будуть «водні ворота України»?

Якісь незрозумілі недомовки спостерігаються на обласному рівні стосовно побудови «глибоководного порту в Херсонській області з можливістю виходу в море, який вже названо «водними воротами України»...

Ще 7 вересня, під час зустрічі з Надзвичайним та Пoвнoважним Пocлoм Швейцаpcькoї Кoнфедеpації в Укpаїні очільник області зазначив, що побудова порту стане фішкою міжнародного економічного форуму, що 29 вересня проводитиметься на Херсонщині.

Проаналізувавши ситуацію, цими днями ми висловили припущення, що «водні ворота України» (а це вже не якийсь маленький портик!) планується розмістити на мальовничому березі села Олександрівка Білозерського району.

Здавалось би, чому б офіційним органам не прояснити ситуацію, не поінформувати населення про плановане місце побудови порту?

Та наступне повідомлення, що учора та сьогодні поширене у ЗМІ, здатне породити не менше запитань. Ось цей текст: «..."Нибулон" намерен построить еще один портовый терминал в Херсонской области.

Компания «Нибулон» заинтересована в строительстве контейнеров терминала в Белозерском районе, который будет работать по принципу терминала в Одессе для кораблей с большой грузоподъемностью", - об этом рассказал заместитель председателя ОГА Евгений Рищук в эфире херсонской региональной дирекции «Скифия».

- При условии строительства Херсонщина откроет водный путь в Белоруссию. Изначально идея по транспортировке херсонских арбузов баржами заключалась в сотрудничестве с этой страной, тем более в городе Гомель также заинтересованы в построении порта для соединения с нашей областью », - рассказал Евгений Рищук об одной из главных тем обсуждения в ходе рабочего визита в Беларусь. Он добавил, что украинская и белорусская стороны уже ведут работу в этом направлении...».

Як бачимо, кільце дещо стиснулось: повідомлено, що термінал (чи, все ж, глибоководний порт?) має бути розміщеним не «в Херсонській області» загалом, а в «Білозерському районі»...

Питання попереднє: в якому населеному пункті Білозерського району має бути розміщений «термінал»?; хіба напередодні економічного форуму це питання ще не визначене? Про «водні ворота України» вже не згадується. Чому припускаються недомовки?

Громадськість має знати, до яких екологічних та інших наслідків може привести спорудження того чи іншого об'єкту. А так – інформаційний режим ребусів та кросвордів...

Олександр ГОЛОБОРОДЬКО

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон