У Херсоні відбулася творча зустріч з відомим поетом

У минулий четвер, 21 вересня у Херсонському державному університеті відбулася творча зустріч студентів з відомим поетом, заслуженим діячем мистецтв,членом Національної спілки письменників та журналістів України, нашим земляком Валерієм Павловичем Куликом.

Ініціатором проведення заходу виступила провідний фахівець сектору Український культурний центр гуманітарного відділу ХДУ Валентина Усатюк. Вона розповіла, що свій поетичний шлях херсонський поет розпочав ще у 1967 року, тож незабаром Валерій Павлович святкуватиме 50-річний ювілей створення сонетів.

Виступаючи перед аудиторією, В.Кулик повідав, що постійно спілкується зі студентами у стінах рідного вишу, і кожного разу подібні зустрічі з молодим поколінням залишають незабутнє враження: «Студентство примагнічує мене своєю молодістю, чистотою погдядів й помислів».

Що ж до сонетів, то на думку відомого сонетяра, подібний тип ліричних віршів підвласний кожному, але для цього треба прожити достатню кількість років. Тож і метою заходу стало не лише ознайомлення молодого покоління з творчістю поета, а й пошук нових талантів письменницького пера.

Авторські сонети та коментарі до їх написання, цікаві розповіді з життя і літературної творчості Валерія Павловича – все це протягом зустрічі почули студенти факультету філології та журналістики і факультету дошкільної та початкової освіти.

Наприкінці заходу В.Усатюк підкреслила, що подібні зустрічі мають особливу цінність: «Те, що згадує та розповідає Валерій Павлович, дає можливість зіткнутися з тим, що вже не побачити, не почути і не зустріти. Це історії людей, краю, університету». Валентина Федорівна побажала поету творчого натхнення, успіхів у літературній діяльності та справжньої поетичної весни.

Підводячи підсумок творчої зустрічі, поет гостинно запросив усіх, хто починає свій поетичний чи письменницький шлях, завітати до Херсонської обласної наукової бібліотеки ім.О.Гончара на збори літературної студії «Кулішева криниця».

Прес-центр ХДУ

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон