Мангер запропонував поліпшити стан медичних машин на Херсонщині

Про те, як поліпшити стан автомобілів екстреної медичної допомоги йшлося сьогодні, 22 вересня, в Херсонській обласній раді - на нараді під головуванням Владислава Мангера.

Враховуючи скарги мешканців Херсона і області на незадовільний стан перевезення хворих, очільник облради запросив до розмови головного лікаря комунального закладу «Обласний територіальний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Херсонської обласної ради Юрія Бовкуна. Також в обговоренні проблем взяв участь начальник гаража закладу Іван Огородник.

"Пропоную одразу розпочати з конструктиву, - розпочав зустріч Владислав Мангер. – Що я маю зробити для того, аби перебування хворих в салоні медичних машин було більш комфортним? Зрозуміло, що стан доріг мало сприяє цьому, проте я, як автолюбитель зі стажем, точно знаю: зробити певні поліпшення самих авто – в наших силах".

Наразі на балансі Обласного територіального центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Херсонської обласної ради перебувають 107 авто, що працюють, і ще 25 потребують капітального ремонту.

За словами Івана Огородника, розмова про ремонт таких авто починається з 35 тисяч гривень. В умовах суцільного недофінансування заклад не може собі дозволити подібну «розкіш»: "З міського бюджету, який також бере участь у фінансуванні закладу, ми отримуємо лише частину від необхідних коштів, тож утримувати техніку у належному стані вкрай важко", - зазначив головлікар Юрій Бовкун.

Проте Владислав Мангер був непохитний: "Навіть якщо міський бюджет нам не допомагатиме, не дивлячись на те, що ви обслуговуєте й безпосередньо херсонців, ми зробимо все, аби знайти потрібні кошти. Адже для пацієнтів надважливим є не лише отримання медичної допомоги, а й їхня путь до самої лікарні.

Перші наші кроки будуть такими: виносимо питання про додаткове фінансування на розгляд сесії, посилюємо ходові механізми автомобілів і – обов'язково – треба попередити водіїв службових мед автомобілів: вони нестимуть персональну відповідальність за збереження і стан даних машин".

В свою чергу головлікар поінформував голову обласної ради, що наразі вже складено дефектні акти автомобілів екстреної допомоги й частково закуплено зимову гуму для авто. Крім того, до співпраці залучаються й інші голови райрад Херсонщини. Адже надання швидкої медичної допомоги людям – завдання для всіх рівнів влади.

Херсонська обласна рада

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон