Андрій Гордєєв: Ми збудуємо "Херсонське Батумі"

Вчора, 18 вересня голова Херсонської ОДА Андрій Гордєєв провів нараду щодо розробки детального плану території під рекреаційну забудовуза межами населених пунктів Залізний Порт та Приморське (Більшовик) у межах Голопристанського району.

Проект розвитку морського узбережжя Херсонщини відбуватиметься за принципом Батумі та Туреччини, з готельними комплексами більш ніж на 200 тисяч місць відпочивальників. Тобто лише за 10 днів наша область зможе прийняти 2 мільйони туристів, а протягом сезону (з травня по жовтень) їх кількість складатиме сотні мільйонів.

«Херсонське Батумі» передбачає широку набережну, облаштовані пляжні зони, спортивні комплекси. Зазначимо, що у проекті забудови першої лінії особлива увага приділяється проведенню комунікацій, електромереж та укріпленню берегів.

В цілому буде охоплено 480 га території, яка відповідає схемі, затвердженій обласною радою. Автором проекту виступає ДП Український державний науково-дослідний проектувальний інститут проектування міст «Дніпро-місто» ім. Ю. М. Білоконя.

Щоб реалізувати такий масштабний проект передусім потрібне бажання громади, а також фінансування, як держави, так і інвесторів.

Ми вже маємо пропозиції від власників іноземного капіталу, зокрема дружня Литва, яка підтримує Україну у багатьох сучасних проектах, запропонувала підтримку розміром у 5 млрд. євро. Також на «Херсонське Батумі» спрямують кошти Державного фонду регіонального розвитку.

Зараз ми створюємо профільний департамент, який буде проектувати зону Чорноморського узбережжя. Також діятиме спеціальний штат фахівців, які безпосередньо будуть займатися будівництвом і реконструкцією автошляхів у курортному напрямку.

Наступного року державою на ці цілі буде виділено півмільярда гривень. Ми зробимо все, щоб між Залізним Портом і Красним була якісна дорога, - пообіцяв Андрій ГОРДЄЄВ.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон