Херсонці, піклуйтеся про майбутнє змолоду

Цю фразу ми доволі часто чуємо від старших людей, але практично ніколи не дотримуємось їх поради, вважаючи, що це нас особисто не стосується...

Дарма, адже кожен працівник, який офіційно працевлаштувався, в майбутньому буде забезпечений гідною й стабільною пенсією та буде отримувати гарантований чинним законодавством соціальний захист.

І навпаки, працівника, який отримує зарплату "в конверті", в майбутньому чекають лише злидні. Влаштовуючись на роботу неофіційно, працівник повинен чітко усвідомлювати, що якщо роботодавець виплачує заробітну плату "в конверті", це означає, що він не укладе трудовий договір і не здійснюватиме відрахування внесків із заробітної плати.

Таким чином, це неминуче призведе до того, що працівнику не буде зараховуватись страховий стаж, необхідний для нарахування пенсії в майбутньому, не сплачуватимуться кошти згідно з листом непрацездатності при захворюванні, людина буде позбавлена виплат по соціальному страхуванню при виникненні нещасного випадку на виробництві або при отриманні професійних захворювань, а при зверненні до міського центру зайнятості – права на отримання виплати по безробіттю.

Провідний спеціаліст
Херсонського об'єднаного управління Пенсійного фонду України
Вікторія РЕЗНІК

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон