Прокуратура домоглася закриття Кіндійського кладовища

Прокуратурою Дніпровського району проведено перевірку дотримання вимог законодавства щодо утримання кладовища в селищі Кіндійка. Встановлено, що Антонівською селищною радою м. Херсона не здійснювалось належне утримання місць поховання на кладовищі. Про це повідомляє прес - секретар прокурора м. Херсона.

Площа земельної ділянки кладовища була збільшена та виходила за межі цвинтаря, проводилось самовільне переустановлення огорожі, не дотримувалась санітарно-захисна зона кладовища.

Також виявлено випадки несанкціонованого захоронення осіб, чим розширювалась територія кладовища у бік житлових будинків. Розширення ділянки кладовища в умовах існуючого рельєфу призводить до зміни схилу в напрямок населеного пункту та спрямовує дощові та паводкові води до прилеглих територій житлових будинків і у напрямок міського пляжу „Молодіжний".

При наявності інформації про порушення вимог санітарного законодавства виконавчим комітетом Антонівської селищної ради м. Херсона не було вжито заходів до їх усунення та не вирішено питання стосовно закриття кладовища.

Також у ході прокурорської перевірки встановлено, що до Херсонського міського управління Головного управління Держсанепідемслужби у Херсонській області надійшло колективне звернення мешканців мікрорайону Янтарний м. Херсона щодо порушень законодавства при здійсненні поховань на кладовищі в селищі Кіндійка, які просили вжити негайних заходів щодо призупинення діючих поховань.

Водночас службовими особами Херсонського міського управління Головного управління Держсанепідслужби у Херсонській області не вжито заходів щодо припинення порушень санітарного законодавства при реальній можливості для цього.

За результатами перевірки прокуратурою внесено подання голові Антонівської селищної ради про усунення порушень законодавства про похорону справу, прийняття рішення щодо закриття кладовища та вирішення питання про перепоховання з метою дотримання вимог санітарного законодавства, на виконання вимог прокурора району рішенням Антонівської селищної ради від 16.05.2013 кладовище в селищі Кіндійка закрито.

Окрім того, прокуратурою району через прокуратуру області начальнику Головного управління Держсанепідслужби у Херсонській області внесено подання про усунення порушень санітарно-епідеміологічного законодавства.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон