Херсонський театр може поглинути філармонію?

У мистецьких колах Херсона активно обговорюються інформація щодо творчих планів керівництва Херсонського обласного академічного театруім. Миколи Куліша з поглинання філармонії. Дехто підтримує таку ідею, а дехто ні...

З одного боку Херсонська філармонія дійсно вже давно не проявляє бурної творчої активності, навіть власного концертного приміщення не має - має тільки адміністративне... в якому і планують, за чутками, розмістити готель для театру. Та і концертну діяльність, можливо, ефективніше б розгорнули менеджери ім. Куліша?

Тож, можливість такого розвитку подій виглядає цілком реальною. Містянам не звикати до несподіваних кульбітів мистецької та навколомистецької фортуни, однак вони сподіваються, що керівництво Херсонської обласної ради усвідомлює жанрові відмінності між театром та філармонію і не стане сприяти реалізації зазначеного проекту (якщо він насправді існує).

«...Если есть еще адекватные люди в этом городе и люди, которые могут прислушаться к моему опыту и профессиональному мнению - НИ В КОЕМ СЛУЧАЕ ЭТОГО ДЕЛАТЬ НЕЛЬЗЯ!"написав на своїй сторінці в мережі Facebook, відомий діяч культури, співак Іван Бейлекчі, який до речі свого часу працював і в театрі, і в філармонії.

Що ж, будемо сподіватися, що керівники Херсонщини незабаром спростують ці чутки і підтвердять розуміння того, що дійсно не можна єднати «бика та зворушливу лань», плутати Гоголя з Гегелем, а театр із філармонією.

Інакше дійсно буде так, як написала викладач Таврійського ліцею мистецтв Ірина Волович: «...хаос твориться не тільки в культурі. В освіті ще гірше... Монополія в цих галузях Херсона – доказ того, що ми велике «СЕЛО», де культура і освіта не на перших місцях. Аби кавуни росли і не тонули!... На жаль».

Іван ВИШИВАНЮК

P.S. Залишається лише нагадати, що це вже не перший випадок коли Херсонська філармонія опиняється під ударом. Останній раз це сталося навесні поточного року, коли в обласній раді вирішувалося питання призначення директора філармонії.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон