Співаковський про неприпустимість використання кривавих аргументів у політиці

Пам'ятна дошка загиблим нацгвардійцям нагадуватиме політиканам про неприпустимість використання у дискусіях кривавих аргументів,- вважає народний депутат України Олександр Співаковський, коментуючи річницю загибелі нацгвардійців під стінами ВР.

«...Сумна дата. Два роки тому, під час мирної акції під українським парламентом, від осколків гранати загинули четверо нацгвардійців. Двоє з них – із Херсонщини. Ігор Дебрін, строковик зі Змієвки, який не прослужив у Нацгвардії і півроку, загинув на місці. Ще один наш земляк, Сашко Костина, помер через добу у шпиталі...


Я був тоді в Ірпені, на базі НГУ, на церемонії прощання із загиблими хлопцями, бачив очі батьків, які втратили в своєму житті найдорожче. Не на фронті втратили, а у мирному житті. Пожалкував тоді, що цих батьківських очей не бачив той покидьок, що кинув гранату у мирний натовп. До кінця його віку це було б для нього найстрашнішим покаранням. З того дня минуло два роки, а того «нелюдя» досі не покарано...


Пам'ятна дошка, яку сьогодні встановили на будівлі Верховної Ради, це не лише увічнена пам'ять про загиблих нацгвардійців. Вона щодня нагадуватиме всім політиканам про неприпустимість використання у будь-яких дискусіях кривавих аргументів. Та хлопців вже не вернути... Вічна їм пам'ять», – відзначив Олександр Співаковський.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон